חציל ופטריות פולנטה אופים נטול גלוטן, מנה צדדית. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 14 גרם חלבון 16 גרם של שומן, וסך הכל 361 קלוריות. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו -45 דקות. אם יש לך פתיתי פלפל, עגבניות משומר, מלח כשר, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. מתכונים דומים: חציל ללא פירורי לחם, קישואים ופרמזן פטריות אופים, תבשיל חצילים ומפולנטה בשכבות, ו חציל מעושן ועגבניות עם פולנטה.
הוראות
1
מחממים את התנור ל 177° ומסדרים מתלה באמצע.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
מניחים מחבת ברזל יצוק גדולה, מתובלת היטב או אמייל בתנור בזמן שהוא מתחמם.לאחר התנור מחומם, בזהירות לטפטף 1 כף השמן למחבת החמה ולתת לו לחמם במשך 1 עד 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
זיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
3
מוסיפים את החציל למחבת ומסדרים אותו בשכבה זוגית. צולים עד מכרז ומתחיל חום, תוך ערבוב באמצע, כ 25 דקות. באמצעות מגבת מטבח יבשה או סיר, להסיר בזהירות את המחבת החמה מהתנור על ידי הידית שלה ולמקם אותו על הכיריים. (השתמש טיפול בעת טיפול במחבת החמה על הכיריים.) באמצעות כף, להעביר את החצילים לקערה בינונית; להפריש.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
מחזיק סיר
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
4
הוסף 1 כף של השמן למחבת ולמקם מעל חום גבוה עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
זיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
5
מוסיפים את הפטריות ומבשלים, ערבוב לעתים רחוקות, עד השחמה, כ 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
6
מוסיפים את היין, מערבבים לשלב, ומבשלים עד הנוזל התאדה לחלוטין. להפחית את החום בינוני נמוך, באמצעות כף, להעביר את הפטריות לקערה עם החצילים.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
אורזו או פסטה בצורת אורז
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
הוסף את הנותרים 1 כף שמן למחבת וחום עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
זיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
8
מוסיפים את הבצל, אורגנו, פתיתי פלפל אדום ומתבלים במלח. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד הבצל התרכך והוא רק מתחיל חום, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
הודו מבושל פרוס דק, מגורר
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
9
מוסיפים את השום ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד ריחני, על 1 דקה יותר.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
10
מוסיפים את הזיתים ואת חצילים שמורים ופטריות, יחד עם כל מיצים שנצברו בקערה, ומערבבים לשלב.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
אורזו או פסטה בצורת אורז
בלילת לחם תירס
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
1
מניחים את המים הנמדדים, חלב ומלח בסיר גדול ולהביא לרתיחה מעל חום גבוה. להפחית את החום לנמוך, לטאטא כל הזמן, לאט לשפוך פולנטה בזרם דק, יציב עד שכל זה משולב ואין גושים.לבשל, לטאטא או ערבוב עם כפית כל כמה דקות, עד פולנטה מתרחקת מן הצדדים של המחבת ואת הגרגרים התרככו, כ 20 דקות. (אם הפולנטה מתחילה לקבל עבה מדי לפני שהיא נעשית, להוסיף מים 1/4 כוס בכל פעם לפי הצורך.) מערבבים בגבינת הפרמזן ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
גרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
לחמניות לבנות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
2
מחממים את התנור כדי לצלות ולשמור על המתלה באמצע.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
3
יוצקים את הפולנטה על תערובת חצילים ופטריות ומפיצים אותו לשכבה חלקה, אפילו. מפזרים באופן שווה את הפונטנה על הפולנטה.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורז
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
גבינת פונטינה
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
גרעיני חמניות נוספים
4
מניחים את המחבת בתנור ומטגנים עד הגבינה הוא השחמה מבעבע, על 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
5
הסר מהתנור כדי מתלה חוט ולתת לשבת 5 דקות לפני ההגשה.