אפרסק מלבה עם רוטב אוכמניות
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. וזה לא כזה אדיר. מתכונים דומים: אפרסק מלבה עם רוטב קרמל שרוף, אפרסק מלבה עם רוטב קרמל שרוף, ו אפרסק מלבה ריבה.
הוראות
מערבבים מים וסוכר בסיר גדול מעל חום בינוני. לגרד זרעים שעועית וניל; להוסיף זרעים שעועית למחבת. להביא תערובת לרתיחה, ערבוב כל הזמן; לבשל 10 דקות.
מוסיפים אפרסקים לתערובת סוכר; מבשלים 5 דקות או רק עד למכרז.
הסר אפרסקים עם כפית מחוררת, ומניח בקערה.
להביא תערובת סוכר לרתיחה מעל חום בינוני גבוה; לבשל עד מופחת 1 כוס (כ 5 דקות).
מוסיפים אוכמניות; מבשלים 10 דקות, ערבוב מדי פעם.
מניחים תערובת ברי בבלנדר או מעבד מזון; תהליך עד חלקה. מסננים תערובת דרך מסננת בסדר מעל קערה; להשליך מוצקים. מערבבים במיץ.
מחלקים גלידה באופן שווה בין 6 קערות; העליון עם אפרסקים ורוטב אוכמניות.