קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות7
ציון בריאות0
מגזין

אפרסק מלבה ריבה

אפרסק מלבה ריבה
אם יש לך שעועית וניל, אין סוכר צורך אבקת פירות פקטין, חמאה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. נסו ריבת אפרסק ריבס, אפרסק מלבה, ו אפרסק מלבה (מתכונים דומים).

הוראות

1
אם אתה הולך לשמר ריבה, להכין צנצנות ומכסים: מקום 7 צנצנות חצי ליטר על מתלה בסיר גדול.
מרכיבים שתצטרך
ריבהריבה
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
2
מוסיפים מספיק מים כדי לכסות צנצנות, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. מרתיחים במשך 10 דקות, ולאחר מכן לכבות את החום ולאפשר לצנצנות לנוח במים החמים. בינתיים, לשים להקות ועפעפיים בסיר קטן לכסות עם מים.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
3
חום מעל חום בינוני עד שהמים רותחים, ואז להסיר מחבת מחום ולאפשר להקות ועפעפיים לנוח במים חמים עד מוכן לשימוש.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
לקלף, בור, ולפרוס את האפרסקים.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים
5
להעביר אותם לבלנדר או מעבד מזון ודופק רק עד שהם קצוצים גס. מדוד 4 כוסות של אפרסקים קצוצים לסיר גדול עם תחתית כבדה.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
גב שומן חזירגב שומן חזיר
6
שים את הפטל במעבד המזון או בבלנדר ואת הדופק עד קצוץ גס. מידה 1 כוס פטל כתוש ולהוסיף אותו לסיר עם האפרסקים. מערבבים במיץ לימון שעועית וניל.
מרכיבים שתצטרך
חלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדרחלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדר
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
עם 50 קלוריותעם 50 קלוריות
1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
גב שומן חזירגב שומן חזיר
7
שלב 1/4 כוס סוכר עם פקטין בקערה קטנה. למדוד הנותרים 3 1/4 כוסות סוכר לתוך קערה בינונית ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
פקטיןפקטין
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
8
מערבבים את תערובת הסוכר פקטין לתוך האפרסקים, מוסיפים את החמאה, ומביאים את התערובת לרתיחה מלאה מתגלגלת על חום בינוני גבוה, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים את הסוכר שנותר ולחזור לרתיחה מתגלגלת מלאה. להרתיח חזק לדקה אחת.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
פקטיןפקטין
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
9
הסר את הסיר מהתנור ורפרף כל קצף מפני השטח של הריבה עם כף מתכת.
מרכיבים שתצטרך
ריבהריבה
ציוד שתשתמש בו
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
גב שומן חזירגב שומן חזיר
10
הסר ולהשליך את שעועית וניל.
מרכיבים שתצטרך
חלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדרחלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדר
11
מצקת ריבה חמה לתוך צנצנות מעוקר חם, עוזב 1/4 אינץ ' headspace. נגב את הקצוות של צנצנות, לכסות עם מכסים, ואת הרצועות בורג על עד בקושי חזק.
מרכיבים שתצטרך
ריבהריבה
ציוד שתשתמש בו
מצקתמצקת
12
מניחים צנצנות על מתלה בסיר ומכסים לחלוטין עם מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להרתיח במשך 10 דקות. כבה חום, לחשוף סיר, ולאפשר צנצנות לנוח במים במשך חמש דקות.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
13
הסר צנצנות מן הסיר ולאפשר להם לנוח ללא הפרעה על השיש במשך שש שעות או לילה.
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר