ארוחת ערב: צדפות עם אספרגוס ואפונה הצמד סוכר
גשו לסופר וקנו שמן זית, חומץ שרי, שמיר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 30 דקות. נסו ארוחת ערב: אפונה ירוקה ואפונה מתוקה ברוטב שומשום, ארוחת ערב הערב: אפונה, ממרח צ'ילי ומנטה, ו צדפות צרובות עם אפונה הצמד סוכר וצנוניות (מתכונים דומים).
הוראות
יוצקים חומץ לתוך קערה בינונית. לאט לאט לטאטא בשמן זית קנולה. מערבבים את עשבי תיבול קצוצים ומתבלים עם מלח ופלפל.
מוסיפים שתי כפות שמן זית למחבת גדולה ומוסיפים חום לגובה בינוני. כאשר מנצנץ, להוסיף את אפונה הצמד סוכר ואספרגוס. לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד ירוק רך ובהיר, שלוש עד ארבע דקות.
העברה לקערה בינונית שנייה. לזרוק עם כמחצית מהויניגרט וטעם.
הוסף עוד מהויניגרט במידת הצורך.
יבש את הצדפות עם מגבות נייר, ולאחר מכן מתבלים כל אחד עם מלח ופלפל משני הצדדים.
יוצקים את שתי כפות הנותרים של שמן זית למחבת nonstick גדול. הפעל חום בינוני גבוה. כאשר מנצנץ, להוסיף את הצדפות למחבת. מעל כל צדפה עם חתיכת חמאה.
תן להם לבשל ללא הפרעה עד חום זהוב על הקרקעית, כשלוש דקות. הפוך אותם ומבשל עד חום זהוב בצד השני, כשתי דקות.
מחלקים את האספרגוס ואת אפונה הצמד סוכר בין ארבע צלחות. מעל כל אחד עם שלוש צדפות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.