קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות2
ציון בריאות27
מגזין

ארטישוקים ממולאים קלויים בשמן מנטה מהמטבח הפרסי החדש

ארטישוקים ממולאים קלויים בשמן מנטה מהמטבח הפרסי החדש
גשו לסופר וקנו זעפרן, גרידת לימון, נענע ועוד מספר מצרכים לעשות היום. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: ארטישוקים ממולאים קלויים, עוף כורכום עם סומאק וסיד מ ' המטבח הפרסי החדש, ו ארטישוק ממולא ארטישוק צלוי של פלסון.

הוראות

1
מחממים התנור ל 232°.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
מלא קערה בינונית שלושה רבעים מלאים במים קרים.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
חותכים את הלימון לשניים, לסחוט את המיץ לתוך המים, ולזרוק בקליפה.
מרכיבים שתצטרך
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
קליפות מלימוןקליפות מלימון
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
4
חותכים את השליש העליון של 1 ארטישוק עם סכין משונן, וחותכים את הגבעול כדי להפוך את בסיס שטוח. משוך את העלים הקטנים סביב החלק התחתון, לגזור את הקצוות של העלים הנותרים עם מספריים. למתוח לפתוח את מרכז הארטישוק עם האגודלים שלך, ולקטוף את העלים הצהובים הפנימיים. שלוף את החניקה הסגולה, וגרד את השערות הסיביות עם כדור מלון, כפית אשכולית, או סכין קיצוץ.
מרכיבים שתצטרך
קמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכיתקמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכית
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
מלוןמלון
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
3 M&M ירוקים3 M&M ירוקים
מלון Ballerמלון Baller
מספריים מטבחמספריים מטבח
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
5
מניחים אותו במי לימון כדי למנוע בראונינג, ולחזור עם ארטישוק הנותרים.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
קליפות מלימוןקליפות מלימון
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
6
בקערה בינונית, לטאטא את מיץ לימון עם מנטה, שמן, ושום.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
מוסיפים קמצוץ מלח, ומניחים בצד לכמה דקות כדי לאפשר למטבעה להתרכך.
מרכיבים שתצטרך
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
8
לטאטא יחד את ריקוטה, זעפרן, וגלידת לימון בקערה קטנה, ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
לפי עוגהלפי עוגה
זעפרןזעפרן
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
9
מערבבים בביצה. כפית את הריקוטה למרכז הארטישוק.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
לפי עוגהלפי עוגה
(קיבלר)(קיבלר)
10
מניחים את הארטישוקים בתבנית אפייה מעוטרת.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
11
יוצקים את שמן המנטה על הארטישוק, מטפטפים אותו על העלים החיצוניים, כמו גם את המילוי.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
12
הוסף התזה של מים לתבנית האפייה, ולכסות בחוזקה. צלי את הארטישוק למשך 1 1/2 שעות, עד שהבשר רך מאוד והריקוטה חזקה ומכפילה את גודלה.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
לפי עוגהלפי עוגה
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
13
מגישים חם, עם מיץ מחבת. כדי לאכול ארטישוק, לשלוף את העלים ולטבול את החלק בשרני במיץ המחבת. כשתגיע למרכז, תחתוך את הריקוטה ואת לב הארטישוק עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
לפי עוגהלפי עוגה
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
עלי בזיליקום טריים, שטופים ומרוקניםעלי בזיליקום טריים, שטופים ומרוקנים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות