קושימומחה
מוכן ב4 שעות
מנות12
ציון בריאות33
מגזין

בורשט שיפון

בורשט שיפון
צריך מרק נטול לקטוז וצמחוני? בורשט שיפון יכול להיות מתכון אדיר לנסות. מנה אחת מכילה עד 6 גר' של חלבון, 1 גרם של שומן, וסך הכל 157 קלוריות. מתאים ל-12 מנות. אם יש לכם פירות יער שיפון, שום, בצל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. . נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו בורשט (מתכונים דומים).

הוראות

1
מניחים את פירות יער שיפון 2 כוסות מים בסיר, ולהביא לרתיחה. להפחית את החום נמוך, לכסות, ומבשלים 2 שעות, או עד מכרז.
מרכיבים שתצטרך
פירות יער שיפוןפירות יער שיפון
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
מניחים שעועית קנליני בסיר עם מספיק מים כדי לכסות, להביא לרתיחה, ומבשלים 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מרק ברוקולישמנת מרק ברוקולי
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
3
הסר מהחום.
4
תן לעמוד 1 שעה, עד במכרז; לנקז.
5
בסיר גדול, מערבבים את שיפון מבושל, שעועית, כרוב, בצל, סלרי, סלק, גזר, תפוחי אדמה, שום ועגבניות.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
ל-1 אננסל-1 אננס
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
סלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילובסלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילוב
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
שיפוןשיפון
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
6
יוצקים את המים, ומביאים לרתיחה. להפחית את החום נמוך, לכסות, ומבשלים 30 דקות, או עד שכל הירקות רכים. מערבבים במיץ לימון ודבש, ומתבלים במלח ופלפל במהלך זמן הבישול.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב