ביף וולינגטון עם פאטה צדפות
ביף וולינגטון עם פאטה צדפות היא מנה עיקרית שמגישה 6. תמורת $4.03 למנה, המתכון הזה מכסה 19% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 706 קלוריות, 25 גרם חלבון ו-57 גרם שומן. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש פטריות, פירורי לחם, ביצה ושרי. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח כשעתיים. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה האירופית הזו. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 43%. מתכונים דומים: ביף וולינגטון, ביף וולינגטון וביף וולינגטון.
הוראות
מחממים את התנור ל-450 מעלות F.
משפשפים את השקד במלח ופלפל ומברישים קלות בשמן.
מחממים 1 כף שמן ואת החמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
מניחים את השקד במחבת וצורבים קלות את כל משטחי הבשר, כולל הקצוות.
מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים עוד שמן למחבת, במידת הצורך, ואז מוסיפים את השאלוט והשום ומקפיצים במשך 2 עד 3 דקות.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עוד 2 עד 3 דקות.
מוסיפים את הצדפות והשרי ומבשלים עד שהצדפות אטומות.
מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
מסננים נוזלים ומאחדים את התערובת עם פירורי הלחם בקערת מעבד מזון. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וכמעט חלקה. מרפדים מסננת במספר שכבות של בד גבינה ומפזרים לתוכה את הפטה. מניחים להתנקז במשך 10 עד 15 דקות. אם הפטה נראה רטוב מדי, הרימו את שולי בד הגבינה, סובבו אותו יחד וסוחטים את הנוזלים העודפים.
מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות ליצירת מלבן בעובי של פחות מ-1/4 אינץ'. מורחים מעט פטה במרכז הבצק ומורחים אותו לצורה דומה לזו של השקד.
מניחים את הבשר על הפטה; לאחר מכן מכסים את החלק העליון והדפנות של הבשר בפטה שנותר. עוטפים את המאפה סביב השקד, חופפים את הקצוות ליצירת תפר. מרטיבים את הקצוות במים וצובטים קלות לאטימה. חותכים את השכבה העליונה של המאפה משני הקצוות ומקפלים את הקצוות מעל דפנות הבשר, אוטמים כמו קודם. הופכים בזהירות את השקד העטוף במאפה ומניחים עם התפר כלפי מטה על תבנית משומנת קלות.
מברישים את המאפה בביצה הטרופה. מקשטים את החלק העליון בעיצובים חתוכים משאריות הבצק, אם רוצים.
מברישים את הגזרות בביצה טרופה.
אופים את השקד במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
מוציאים מהתנור ומניחים לעמוד 10 דקות לפני שפורסים.