בישול נמרץ: גזר מזוגג בורבון
נסו מייפל בורבון מזוגג גזר, בישול נמרץ: עוגת שוקולד Nocino, ו בישול נמרץ: טארט קמפרי תות (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 191°. זורקים גזר בשמן זית, פפריקה מעושנת, וקמצוץ נדיב של מלח ופלפל שחור. צלי במשך 30 דקות או עד גזר רך כאשר פירסינג עם מזלג.
בעוד הגזרים נצלים, מניחים בורבון בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד בורבון מופחת בחצי, על 4 דקות.
מוסיפים סוכר, ערבוב להתמוסס. לבשל 2-3 דקות יותר, המאפשר רוטב להתעבות. מנמיכים את החום ומערבבים בחמאה ומיץ תפוזים עד לשלב טוב. מתבלים לפי הטעם בקמצוץ מלח. לשמור על רוטב חם עד גזר נעשים. לזרוק גזר בזיגוג חם ומגישים מיד.