בננה קלפוטיס
גשו לסופר וקנו את "תמצית ונילן", "בננות, סוכר" ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: Clafoutis, Clafoutis, ו Fig Clafoutis.
הוראות
הפוך את הבלילה: לנפות את הקמח, סוכר, ומלח לקערה. בקערה נפרדת, לטאטא את הביצים ושמנת כבדה עד מעורבב היטב.
מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומקציפים עד לקבלת חלקה.מחממים את התנור ל 350 מעלות F. משמנים צלחת סגלגל חסינת תנור או מנות בודדות, עם החמאה.
מפזרים את החלק התחתון ואת הצדדים עם סוכר.
מניחים את פרוסות הבננה בצלחת חסינת התנור ומפזרים אבקת קינמון.
יוצקים את הבלילה על הבננות ומניחים בתנור.
אופים במשך 30 עד 40 דקות או עד פודינג הוא מוצק.
הסר מהתנור להתקרר במשך 5 דקות לפני ההגשה.