בס ים עם שומר, עגבניות וכתום
בס ים עם שומר, עגבניות וכתום עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, ויש בו בסה"כ : 260 קלוריות, 32 גרם חלבון ו 8 גרם של שומן למנה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו פטרוזיליה שטוחה, יין, חוטי זעפרן ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. מתכונים דומים: בס עם פסים בגוון כתום ושומר צלוי, בס לבן עם תפוז-שומר רליש, ו בס מפוספס שלם עם שומר ועגבניות.
הוראות
במחבת גדולה ועמוקה מחממים 2 כפיות שמן זית.
מוסיפים את שומר, בצל וסלרי, מכסים ומבשלים מעל חום מתון, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, כ -10 דקות. לחשוף ולבשל, ערבוב, עד הירקות משחימים קלות, על 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, היין, 3/4 כפית של גרידת התפוז, הזעפרן והפלפל האדום הכתוש ומבשלים על חום גבוה עד שהנוזל התאדה, כ 5 דקות.
מוסיפים את מיצי העגבניות, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. מסדרים את פילה הדגים ברוטב בשכבה אחת ומתבלים במלח. מכסים ומבשלים מעל חום מתון עד הדג הוא אטום לאורך, 8 עד 10 דקות.
מערבבים את הפטרוזיליה עם בריכות שומר ואת 1 כפית שמן זית הנותרים 1/4 גרידת תפוז כפית; מתבלים במלח. כפית את הדגים והרוטב על צלחות מחוממות, מפזרים את תערובת הפטרוזיליה ומגישים.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם בחירות נהדרות עבור Seabass. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. מארק ווסט פינו גריג ' יו עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 13 דולר לבקבוק.
![מארק ווסט פינו גריג ' יו]()
מארק ווסט פינו גריג ' יו
פריך ונקי, יין זה כולל טל דבש, פרי אבן והדר עם גימור עדין, נקי, מתמשך.נסה זיווג עם דגים וצ ' יפס ישנים וטובים, סלטי קיץ, וצדפות מאודות בתריסר...או עשרות.