קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות53
מגזין

בס ים עם שומר, עגבניות וכתום

בס ים עם שומר, עגבניות וכתום
בס ים עם שומר, עגבניות וכתום עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, ויש בו בסה"כ : 260 קלוריות, 32 גרם חלבון ו 8 גרם של שומן למנה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו פטרוזיליה שטוחה, יין, חוטי זעפרן ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. מתכונים דומים: בס עם פסים בגוון כתום ושומר צלוי, בס לבן עם תפוז-שומר רליש, ו בס מפוספס שלם עם שומר ועגבניות.

הוראות

1
במחבת גדולה ועמוקה מחממים 2 כפיות שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים את שומר, בצל וסלרי, מכסים ומבשלים מעל חום מתון, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, כ -10 דקות. לחשוף ולבשל, ערבוב, עד הירקות משחימים קלות, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
3
מוסיפים את העגבניות, היין, 3/4 כפית של גרידת התפוז, הזעפרן והפלפל האדום הכתוש ומבשלים על חום גבוה עד שהנוזל התאדה, כ 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
זעפרןזעפרן
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
4
מוסיפים את מיצי העגבניות, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. מסדרים את פילה הדגים ברוטב בשכבה אחת ומתבלים במלח. מכסים ומבשלים מעל חום מתון עד הדג הוא אטום לאורך, 8 עד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
(או או רגיל)(או או רגיל)
5
מערבבים את הפטרוזיליה עם בריכות שומר ואת 1 כפית שמן זית הנותרים 1/4 גרידת תפוז כפית; מתבלים במלח. כפית את הדגים והרוטב על צלחות מחוממות, מפזרים את תערובת הפטרוזיליה ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
(או או רגיל)(או או רגיל)

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם בחירות נהדרות עבור Seabass. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. מארק ווסט פינו גריג ' יו עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 13 דולר לבקבוק.
מארק ווסט פינו גריג ' יו
מארק ווסט פינו גריג ' יו
פריך ונקי, יין זה כולל טל דבש, פרי אבן והדר עם גימור עדין, נקי, מתמשך.נסה זיווג עם דגים וצ ' יפס ישנים וטובים, סלטי קיץ, וצדפות מאודות בתריסר...או עשרות.