בצל צלוי אגרודולצ'ה
בצל צלוי Agrodolce נטול גלוטן, וללא לקטוז מנה צדדית. מנה אחת מכילה 262 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 6 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו חומץ יין, צימוקים זהובים, יין, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. מתכונים דומים: בצל Agrodolce (בצל חמוץ מתוק), בצל קטן חמוץ מתוק (cipolline ב Agrodolce), ו סטייק צלע עם אנדיב קלוי, אגרודולצ'ה בצל אביב, וארוגולה.
הוראות
מחממים את התנור ל 232° ומסדרים מתלה באמצע.
מערבבים בצל, בייקון ושמן זית בתבנית אפייה של 13 על 9 אינץ', מערבבים את הבצל בשמן, מתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי ומניחים בתנור.צלי, ערבוב מדי פעם, עד בצל הם זהובים ולהתחיל להיות רך, על 30 דקות. בינתיים, לשלב את שאר החומרים בסיר קטן על חום בינוני, מערבבים עד הסוכר הוא מומס, ולאחר מכן להמשיך לבשל עד מופחת על ידי 1/2, על 20 דקות.כאשר בצלים נעשים, להסיר מהתנור, לשפוך רוטב עליהם, להפחית את טמפרטורת התנור ל 204°, ולהחזיר את צלחת האפייה לתנור. בצל צלוי, צלי מדי פעם, עד שהרוטב סמיך וסירופ, בערך עוד 8 דקות.
מוציאים מהתנור ומערבבים בצל למעיל ברוטב. לחזור לתנור ולהמשיך צלייה עד מזלג מכרז, כ 8 דקות יותר.