גבינת שמנת & אופים תפוחי אדמה
גשו לסופר וקנו חלב, בצל, גרוייר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -45 דקות. מתכונים דומים: אפיית תפוחי אדמה עשירה וקרם, מאפה פטריות מוקרם-תפוחי אדמה, ו אופים תפוחי אדמה בקר שמנת.
הוראות
תנור חום 190c / 170c מאוורר / גז
מרתיחים את תפוחי האדמה במשך 3 דקות כדי לרכך קצת, ואז לנקז. כאשר מגניב מספיק כדי להתמודד, לחתוך לחתיכות 5mm. מבשלים את הבצל בחמאה במחבת עד שהתרכך, כ 5 דקות, ואז לשפוך על היין, חלב ושמנת וחום דרך.
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה לתוך קערה גדולה, לשפוך על תערובת הקרם, עלי מרווה וחצי הגבינה. בזהירות לערבב עד פרוסות תפוחי אדמה מצופה.
משמנים צלחת אפייה גדולה (כ 20 x 30cm) עם קצת חמאה, ולאחר מכן להטות את תפוחי האדמה פנימה. להחליק על החלק העליון, לפזר על שאר הגבינה ועונה עם פלפל שחור. מכסים בנייר כסף ומבשלים 30 דקות, ואז לחשוף ולבשל 30-40 דקות יותר עד מזלג מחליק בקלות ואת החלק העליון הוא חום זהוב.