ג'ירוס עם צזיקי צנון הוא מתכון ים תיכוני שמגיש 8. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 36 גרם חלבון , 29 גרם שומן ובסך הכל 588 קלוריות . , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. המתכון הזה של Foodnetwork דורש מיץ לימון, צנון, מלח ופלפל וחרדל דיז'ון. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 13 שעות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . נסו ג'ירוס טלה עם רוטב צזיקי , גירוס עוף עם רוטב צזיקי וג'ירוס עוף בגריל עם צזיקי (מתכונים דומים).
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מערבבים את היין, מיץ הלימון, שמן הזית, השום, גרידת הלימון, האורגנו, הרוזמרין והפלפל בבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים שתצטרך
עבור מוסיף שומן
כסף ללא נעליים
כוס גבינת מחרוזת פרוסה דק
שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
יוצקים מחצית מהתערובת על הטלה והופכים לציפוי מלא. מכסים ומשרים במקרר לפחות 8 שעות ועד 24 שעות. מקררים את התערובת שנותרה כדי להשתמש בו לטיסה בזמן שהבשר מתבשל.
שעה לפני הצלייה מוציאים את הטלה מהמקרר ואת המרינדה ונותנים לשבת בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות שומשום קלוי, לקישוט
אפונה קלופה, לא חובה
4
מחממים מראש גריל גז או פחמים עם חיבור רוטיסרי לחום גבוה.
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו
5
מפזרים את כל הטלה במלח ופלפל ומצמידים את הטלה לרוטיזרי לפי הוראות היצרן.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אפונה קלופה, לא חובה
אפונה קלופה, לא חובה
6
מגלגלים וקושרים עם חוט קצבים במרווחים של 1 אינץ'. צולים עד שהכבש מגיע לטמפרטורה פנימית על מדחום בשר של 170 מעלות פרנהייט, שעה 15 דקות עד שעה 30 דקות עבור גריל גז, ושעה 45 דקות עד שעתיים עבור גריל פחמים. זמן הבישול יהיה תלוי בסוג הגריל ובמידת החום של הפחמים שלכם. מבסו את הבשר לעתים קרובות בתערובת היין השמורה.
מקציפים את החומץ, מיץ הלימון, החרדל, הדבש ומלח ופלפל. טורפים לאט את שמן הזית עד לקבלת אמולסיה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אפונה קלופה, לא חובה
עבור מוסיף שומן
כוס גבינת מחרוזת פרוסה דק
4 פרוסות טוסט טקסס או לחם לבן אחר, קלויים
1/4 פאונד תפוחי אדמה שעווה, חתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
חבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבן
13
מניחים את הצנוניות והבצל במסננת בינונית.
מרכיבים שתצטרך
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
14
מניחים מעל צלחת קטנה ומניחים מעל קערה למשך 30 דקות כדי לנקז את הנוזלים.
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-o
15
מעבירים את תערובת הצנון המנומקת לקערה בינונית ומוסיפים את היוגורט, השום, השמיר, גרידת הלימון, המלח והפלפל. מכסים ומקררים לפחות 30 דקות ועד יום אחד לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אפונה קלופה, לא חובה
כסף ללא נעליים
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
יין מומלץ: שדי פסיון אם ), משקה אלכוהולי, מרכיב, קטגוריית מוצרי מזון, (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות), יין לבן יבש, אבקת זרעי אהבה, ליקר רימונים או מיץ חמוציות, סוג פריט בתפריט, Moschofilero, Asyrtiko, Agiorgitiko
יין לבן, משקה אלכוהולי ומרכיבים הם בחירה מצוינת עבור ג'ירוס. אם בא לך ללכת ליוונית עם האוכל היווני שלך, assyrtiko ומוסקופילר הם שניהם יינות לבנים מקסימים לשילוב עם עוף, פירות ים וכו'. Agiorgitiko הוא אדום בעל גוף מתאים לבשרים צלויים וטלה. המומו סוביניון בלאן עם דירוג 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 15 דולר לבקבוק.
מומו סוביניון בלאן
מציג אף מורכב עם ניחוחות של פירות טרופיים, תווים עשבוניים ורמז לקסיס. התסיסה הטבעית מוסיפה איכות עשירה ומרקם לחך, עם תווים עדינים של גרידת לימון ופסיפלורה. הגימור פריך ויבש. טעים עם כל סוגי פירות הים וסלטי הקיץ, או ליהנות בפני עצמו כאפריטיף מרענן.