ג'ירוס עם צזיקי צנון הוא מתכון ים תיכוני שמגיש 8. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 36 גרם חלבון , 29 גרם שומן ובסך הכל 588 קלוריות . , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. המתכון הזה של Foodnetwork דורש מיץ לימון, צנון, מלח ופלפל וחרדל דיז'ון. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 13 שעות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . נסו ג'ירוס טלה עם רוטב צזיקי , גירוס עוף עם רוטב צזיקי וג'ירוס עוף בגריל עם צזיקי (מתכונים דומים).
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מערבבים את היין, מיץ הלימון, שמן הזית, השום, גרידת הלימון, האורגנו, הרוזמרין והפלפל בבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
כסף ללא נעליים
סטייקים של ניו יורק
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
פירורי בשר צמחוני קפואים
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
יוצקים מחצית מהתערובת על הטלה והופכים לציפוי מלא. מכסים ומשרים במקרר לפחות 8 שעות ועד 24 שעות. מקררים את התערובת שנותרה כדי להשתמש בו לטיסה בזמן שהבשר מתבשל.
שעה לפני הצלייה מוציאים את הטלה מהמקרר ואת המרינדה ונותנים לשבת בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
אפונה קלופה, לא חובה
4
מחממים מראש גריל גז או פחמים עם חיבור רוטיסרי לחום גבוה.
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)
5
מפזרים את כל הטלה במלח ופלפל ומצמידים את הטלה לרוטיזרי לפי הוראות היצרן.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
אפונה קלופה, לא חובה
6
מגלגלים וקושרים עם חוט קצבים במרווחים של 1 אינץ'. צולים עד שהכבש מגיע לטמפרטורה פנימית על מדחום בשר של 170 מעלות פרנהייט, שעה 15 דקות עד שעה 30 דקות עבור גריל גז, ושעה 45 דקות עד שעתיים עבור גריל פחמים. זמן הבישול יהיה תלוי בסוג הגריל ובמידת החום של הפחמים שלכם. מבסו את הבשר לעתים קרובות בתערובת היין השמורה.
מוציאים מהרוטיסרי, מניחים על קרש חיתוך גדול ומניחים 15 דקות.
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
8
פורסים את הטלה לרוחב הגרגר לפרוסות נייר דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
אפונה קלופה, לא חובה
9
מניחים מספר פרוסות טלה במרכז כל לחם שטוח, מעליהם כמה עגבניות שזיפים בגריל, מטפטפים את הוויניגרט, מפזרים מעל אורגנו טרי ומעליהם צנון צזיקי.
מרכיבים שתצטרך
אורגנו טרי
עגבניות שזיף
1 קילו שרימפס מבושלים, חצויים לאורך
לחם שטוח
צזיקי
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
אפונה קלופה, לא חובה
10
מחממים גריל לבינוני-גבוה.
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)
11
מברישים את העגבניות בשמן ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים. צולים עד שהם מעט חרוכים ורכים. הופכים וצולים את הצד השני עד שהוא מעט חרוך ורך.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
עד 6 עגבניות ירוקות בינוניות, פרוסות בעובי 1.5 ס"מ
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)
12
מקציפים את החומץ, מיץ הלימון, החרדל, הדבש ומלח ופלפל. טורפים לאט את שמן הזית עד לקבלת אמולסיה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
סטייקים של ניו יורק
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
13
מניחים את הצנוניות והבצל במסננת בינונית.
מרכיבים שתצטרך
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
טורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
14
מניחים מעל צלחת קטנה ומניחים מעל קערה למשך 30 דקות כדי לנקז את הנוזלים.
ציוד שתשתמש בו
דובדבנים מסוכרים נוספים
15
מעבירים את תערובת הצנון המנומקת לקערה בינונית ומוסיפים את היוגורט, השום, השמיר, גרידת הלימון, המלח והפלפל. מכסים ומקררים לפחות 30 דקות ועד יום אחד לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
כסף ללא נעליים
פירורי בשר צמחוני קפואים
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
יין מומלץ: שדי פסיון אם ), משקה אלכוהולי, מרכיב, קטגוריית מוצרי מזון, (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות), יין לבן יבש, 5 פאונד צלעות קצרות עם עצם, 1 אפרסק או נקטרינה בינוניים, פרוסים, סוג פריט בתפריט, Moschofilero, Asyrtiko, Agiorgitiko
יין לבן, משקה אלכוהולי ומרכיבים הם בחירה מצוינת עבור ג'ירוס. אם בא לך ללכת ליוונית עם האוכל היווני שלך, assyrtiko ומוסקופילר הם שניהם יינות לבנים מקסימים לשילוב עם עוף, פירות ים וכו'. Agiorgitiko הוא אדום בעל גוף מתאים לבשרים צלויים וטלה. המומו סוביניון בלאן עם דירוג 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 15 דולר לבקבוק.
מומו סוביניון בלאן
מציג אף מורכב עם ניחוחות של פירות טרופיים, תווים עשבוניים ורמז לקסיס. התסיסה הטבעית מוסיפה איכות עשירה ומרקם לחך, עם תווים עדינים של גרידת לימון ופסיפלורה. הגימור פריך ויבש. טעים עם כל סוגי פירות הים וסלטי הקיץ, או ליהנות בפני עצמו כאפריטיף מרענן.