גלידת עוגת שוקולד גרמנית
זמן הכנת המתכון כ 6 שעות ו-25 דקות. מתכונים דומים: גלידת עוגת שוקולד גרמנית, גלידת עוגת שוקולד גרמנית, ו עוגת גלידת קינמון.
הוראות
בסיר 2 ליטר, חצי וחצי חום, חלב, קקאו ושוקולד צ ' יפס כדי רותח על חום בינוני, ערבוב עם שפם עד שוקולד נמס.
בקערה גדולה, לנצח חלמונים ביצה עם מקציף עד מואר. בהדרגה להוסיף סוכר, מכות עד מעורבב. בהדרגה להוסיף תערובת חלב חם, ערבוב עד בשילוב. החזר תערובת לסיר. מבשלים על אש נמוכה, ערבוב כל הזמן, עד שהתערובת מתעבה, מעילים בחזרה של כף ומגיע 77°.
הסר מהחום; מערבבים בוניל. מגניב 30 דקות. מקררים עד קור, לפחות 3 שעות או עד 24 שעות.
יוצקים תערובת לתוך מקפיא גלידה להקפיא על פי הוראות היצרן. בינתיים, מניחים חתיכות עוגה על גיליון עוגיות; להקפיא 20 עד 30 דקות.
מערבבים חתיכות עוגה לתוך גלידה; מערבולת בציפוי.
העברה למקפיא מיכל. כיסוי; להקפיא 2 שעות או עד שישב בכלא.