קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות11
סוגי מאכליםלחם
מגזין

דבש-לחם מחיטה מלאה

דבש-לחם מחיטה מלאה
צריך לחם צמחוני? דבש-לחם מחיטה מלאה יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מנה אחת מכילה 311 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 6 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 12 מנות. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לכם קמח לחם, קמח, סוכר וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם כפית ציון של 48% המנה הזאת די טובה. נסו לחם מחיטה מלאה דבש: חיטה סדוקה, לחם חיטה מלאה שיבולת שועל דבש, ו לחם חיטה דבש (מתכונים דומים).

הוראות

1
ממיסים סוכר ושמרים במים חמים בקערה קטנה; לתת לעמוד 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
סוכרסוכר
מיםמים
שמריםשמרים
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
2
שלב 1% חלב, חלב יבש, שמן, דבש, ומלח בסיר בינוני, כבד על חום בינוני. מבשלים במשך 5 דקות או עד חלב מחומם ויבש ביסודיות מתמוסס, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
אבקת חלבאבקת חלב
1 אחוז חלב1 אחוז חלב
דבשדבש
מלחמלח
שמן בישולשמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
3
הסר מהחום; מגניב לטמפרטורת החדר. מערבבים תערובת שמרים לתוך תערובת חלב.
מרכיבים שתצטרך
שמריםשמרים
חלבחלב
4
כף קלה 2 כוסות קמח לכל מטרה, קמח לחם, קמח חיטה מלאה לתוך כוסות מדידה יבש; רמה עם סכין.
מרכיבים שתצטרך
קמח לחםקמח לחם
ציוד שתשתמש בו
כוס מדידהכוס מדידה
סכיןסכין
5
מניחים 2 כוסות קמח לכל מטרה, קמח לחם, קמח חיטה מלאה בקערה גדולה; מערבבים עם מקצף לשלב.
מרכיבים שתצטרך
קמח לחםקמח לחם
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
קערהקערה
6
מוסיפים תערובת חלב לתערובת הקמח; מערבבים עד שהבצק הרך נוצר. להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות. ללוש עד חלקה ואלסטית (כ 8 דקות); להוסיף מספיק של הנותרים כל המטרה קמח, 1 כף בכל פעם, כדי למנוע בצק דבק לידיים (הבצק ירגיש מעט דביק).
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
בצקבצק
חלבחלב
7
מניחים בצק בקערה גדולה מצופה בתרסיס בישול, הופכים לחלק העליון של המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 55 דקות או עד הוכפל בגודל. (לחץ בעדינות שתי אצבעות לתוך הבצק. אם ההזחה נשארת, הבצק עלה מספיק.) אגרוף בצק למטה; לכסות ולתת לנוח 15 דקות. מחלקים בצק לשניים. עבודה עם חלק אחד של בצק בכל פעם (לכסות את הבצק שנותר כדי למנוע ייבוש), לגלגל חלק לתוך מלבן 14 x 7 אינץ ' על משטח מקומח קלות.
מרכיבים שתצטרך
תרסיס בישולתרסיס בישול
בצקבצק
אגרוףאגרוף
גלולגלול
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
8
להפשיל מלבן בחוזקה, מתחיל עם קצה קצר, הקשה בחוזקה כדי לחסל כיסי אוויר; צבט תפר ומסתיים לאטום.
מרכיבים שתצטרך
גלולגלול
9
מקום רול, צד התפר למטה, במחבת כיכר 4 אינץ 8 x מצופה בתרסיס בישול. חזור עם החלק הנותר של הבצק. לכסות ולתת לעלות 30 דקות או עד כמעט הוכפל בגודל.
מרכיבים שתצטרך
תרסיס בישולתרסיס בישול
בצקבצק
גלולגלול
ציוד שתשתמש בו
מחבת כיכרמחבת כיכר
10
מחממים תנור ל 40
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
11
אופים כיכרות ב 400 במשך 10 דקות. הפחת את טמפרטורת התנור ל-325 (אל תסיר כיכרות מהתנור); אופים 50 דקות או עד שכיכרות הלחם מושחמות בתחתית ונשמעות חלולות כאשר מצותתים.
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
12
הסר מן המחבתות; מגניב לחלוטין על מדפים תיל.