דבש-לחם מחיטה מלאה
צריך לחם צמחוני? דבש-לחם מחיטה מלאה יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מנה אחת מכילה 311 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 6 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 12 מנות. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לכם קמח לחם, קמח, סוכר וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם כפית ציון של 48% המנה הזאת די טובה. נסו לחם מחיטה מלאה דבש: חיטה סדוקה, לחם חיטה מלאה שיבולת שועל דבש, ו לחם חיטה דבש (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים סוכר ושמרים במים חמים בקערה קטנה; לתת לעמוד 15 דקות.
שלב 1% חלב, חלב יבש, שמן, דבש, ומלח בסיר בינוני, כבד על חום בינוני. מבשלים במשך 5 דקות או עד חלב מחומם ויבש ביסודיות מתמוסס, ערבוב מדי פעם.
הסר מהחום; מגניב לטמפרטורת החדר. מערבבים תערובת שמרים לתוך תערובת חלב.
כף קלה 2 כוסות קמח לכל מטרה, קמח לחם, קמח חיטה מלאה לתוך כוסות מדידה יבש; רמה עם סכין.
מניחים 2 כוסות קמח לכל מטרה, קמח לחם, קמח חיטה מלאה בקערה גדולה; מערבבים עם מקצף לשלב.
מוסיפים תערובת חלב לתערובת הקמח; מערבבים עד שהבצק הרך נוצר. להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות. ללוש עד חלקה ואלסטית (כ 8 דקות); להוסיף מספיק של הנותרים כל המטרה קמח, 1 כף בכל פעם, כדי למנוע בצק דבק לידיים (הבצק ירגיש מעט דביק).
מניחים בצק בקערה גדולה מצופה בתרסיס בישול, הופכים לחלק העליון של המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 55 דקות או עד הוכפל בגודל. (לחץ בעדינות שתי אצבעות לתוך הבצק. אם ההזחה נשארת, הבצק עלה מספיק.) אגרוף בצק למטה; לכסות ולתת לנוח 15 דקות. מחלקים בצק לשניים. עבודה עם חלק אחד של בצק בכל פעם (לכסות את הבצק שנותר כדי למנוע ייבוש), לגלגל חלק לתוך מלבן 14 x 7 אינץ ' על משטח מקומח קלות.
להפשיל מלבן בחוזקה, מתחיל עם קצה קצר, הקשה בחוזקה כדי לחסל כיסי אוויר; צבט תפר ומסתיים לאטום.
מקום רול, צד התפר למטה, במחבת כיכר 4 אינץ 8 x מצופה בתרסיס בישול. חזור עם החלק הנותר של הבצק. לכסות ולתת לעלות 30 דקות או עד כמעט הוכפל בגודל.
אופים כיכרות ב 400 במשך 10 דקות. הפחת את טמפרטורת התנור ל-325 (אל תסיר כיכרות מהתנור); אופים 50 דקות או עד שכיכרות הלחם מושחמות בתחתית ונשמעות חלולות כאשר מצותתים.
הסר מן המחבתות; מגניב לחלוטין על מדפים תיל.