דהל בנגלית
דאל בנגלי עשוי להיות מתכון טוב כדי להרחיב את רפרטואר מנות ראשונות שלך. מנה אחת מכילה 108 קלוריות, 6 גרם של חלבון ו2 גרם של שומן. מתאים ל-8 מנות. . אם יש לך מים, עדשים, כוסברה, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. נסו דאל קארי עם בשר (Gosht Dhal), מתובל Dhal (Masala Dhal), ו bengali dum aloo, איך לעשות בסגנון בנגלי dum aloo (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את העדשים והמים בסיר מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים חצי מהבצל הפרוס והשום, שומרים את השאר לאחר כך. מערבבים בכורכום, עלה דפנה, עגבניות ומלח.
מוסיפים את הצ ' ילי, משאירים אותו שלם כדי להוסיף טעם או לחתוך לחצי כדי להוסיף חום. כאשר התערובת מתחילה לרתוח, להפחית את החום לרתיחה. מבשלים עד העדשים להתפרק להתעבות מעט, על 20 דקות.
בינתיים, במחבת, מחממים את שמן הירקות על חום בינוני עד השמן מנצנץ.
מוסיפים את בצל פרוס שמורות; לבשל ומערבבים עד הבצל התרכך והפך שקוף, על 5 דקות. להפחית את החום בינוני נמוך, ולהמשיך לבשל ולערבב עד הבצל הוא מאוד רך וחום כהה, 15 עד 20 דקות יותר. מערבבים את שאר השום הקצוץ ומבשלים, ערבוב כל הזמן, עד השום הוא ריחני ועדין, על 2 דקות.
יוצקים את התוכן של המחבת לתוך עדשים מבושלים ומערבבים.