דיונון וחומוס במרק עגבניות: Calamari E Ceci
דיונון וחומוס במרק עגבניות: קלמרי E Ceci נטול גלוטן, וללא לקטוז ומספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 601 קלוריות, 42 גרם חלבון ו 21 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %49 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לך לחנות ותביא צימוקים, בצל ירוק, תרד ועוד מספר מצרכים לעשות היום. נסו Halabessa: חומוס במרק עגבניות מתובל, חומוס ו Chard שוויצרי בפרמזן מרק עגבניות מיובשים-שמש, ו דיונון ממולא אפוי: Calamari Ripieni al Forno (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר גדול, לשלב את החומוס, סופרסטה, צימוקים, מיץ צדפות, עגבניות ורוטב עגבניות ומבשלים עד מופחת בחצי. מתבלים היטב עם מלח ופלפל ומוסיפים את הקלמרי והמולים ומבשלים לאט את מאכלי הים עד שרק מבשלים אותם. מערבבים את עלי המנטה, בצל ירוק ותרד, מבשלים 3 דקות, ואז מגישים בקערות מרק מחוממות.
1/4 כוס שמן זית כתית נוספת
1 בצל ספרדי, קצוץ בקוביות 1/4 אינץ
4 שיני שום, קלופים פרוסים דק
3 כפות קצוץ עלי טימין טריים, או 1 כף מיובשים
2 (28-אונקיה) פחיות קלופים עגבניות שלמות, מרוסק ביד ומיצים שמורות
בסיר 3 ליטר, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד חום זהוב רך וקליל, על 8 עד 10 דקות.
מוסיפים את הקורנית והגזר ומבשלים 5 דקות יותר, עד שהגזר רך למדי.
מוסיפים את העגבניות ואת המיץ ומביאים לרתיחה, ערבוב לעתים קרובות. מנמיכים את החום ומבשלים במשך 30 דקות עד עבה כמו דגנים חמים. מתבלים במלח ומגישים. רוטב זה מחזיק 1 שבוע במקרר או עד 6 חודשים במקפיא.