דמסון טארטלטים
המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו Damson Sour, שזיף דמסון וג'ין ג' אם, ו Damson And Bramble Plate Pie (מתכונים דומים).
הוראות
קמח דופק, חמאה, וממתקים סוכר במעבד מזון עד שהוא דומה לארוחה גסה.
מוסיפים חלמונים ודופק רק עד שהבצק נוצר.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים לשניים. טופס כל חצי לתוך מרובע 4 אינץ '(בערך 1 אינץ ' עבה) לעטוף בניילון נצמד. להקפיא עד מוצק, לפחות 2 שעות.
להביא שזיפים שלמים, סוכר, יין, עלה דפנה לרתיחה בסיר בינוני כבד על חום בינוני נמוך, מכוסה, ערבוב מדי פעם עד סוכר מומס (להיזהר מיצים לא להרתיח מעל). להפחית את החום נמוך ומבשלים, מכוסה, ערבוב מדי פעם, עד שזיפים להתפרק, על 30 דקות.
העברה לקערה וצינה, חשופה, עד קר, ואז לכסות. להשליך בורות עלה דפנה, ולאחר מכן להוסיף קצת סוכר ממתקים לפי הטעם אם תרצה.
מאפה באח גס מכיכר קפואה אחת למחבתות טרטלט, מחלק אותו באופן שווה. (מילואים הנותרים בצק לשימוש נוסף.) הקש פתיתי בצק לתוך מחבתות טרטלט לקו תחתית וצדדים באופן שווה. זין ישבנים בכל רחבי עם מזלג, ואז להקפיא tartlets עד המשרד, לפחות 1 שעה.
מחממים תנור ל 218° עם מתלה באמצע.
שים טארט בתבנית אפייה רדודה והכניס לתנור. הפעל טמפרטורת תנור עד 204° ואופים עד פגזים זהובים בכל רחבי, 15 עד 18 דקות.
להעביר מחבתות טארטלט למתלה להתקרר לחלוטין, ולאחר מכן להסיר פגזים ממחבתות.
לשים שמנת בקערה גדולה, ואז לגרד זרעים שעועית וניל לתוך שמנת. הכה בסוכר וגרירה עם מיקסר חשמלי עד קרם פשוט מחזיק פסגות נוקשות. מקפלים בערך 2 כפות compote שזיף, ולאחר מכן לחלק את הקרם בין פגזים tartlet.
מגישים עם כמה קומפוט שנותר (יהיה לך הרבה שנשאר).
* אם אתה לא יכול למצוא שזיפים דמסון או שזיפים, תחליף את שזיפים אדומים או שחורים מתוקים מעט ולהשתמש 2 כפות מיץ לימון במקום יין (עבור חומציות גדולה יותר).* ארבעה אינץ ' מחורץ מחבתות טארטלט זמינים ב גשר כלי מטבח (212-688-4220; bridgekitchenware.com). * מאפה יכול להיות קפוא עד 1 חודש.* קומפוט שומר, מכוסה ומקורר, 2 שבועות.