הודו ממולא צלוי עם רוטב קרביים
הודו ממולא צלוי עם רוטב קרביים עשוי להיות רק תוספת אתה מחפש. המתכון הזה מכסה %58 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 1204 קלוריות, 133 גרם חלבון ו 66 גרם שומן. והוא יספק כ 10 מנות. גשו לסופר וקנו לב הודו, מלח ופלפל, מלית פטריות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 6 שעות. נסו עוף צלוי ממולא קל עם רוטב קרביים, הודו צלוי כתום ומייפל עם רוטב קרביים, ו רוטב בשר עוף (מתכונים דומים).
הוראות
שים את ההודו על מתלה במחבת צלייה ותתייבש. באופן רופף למלא את החלל עם 5 כוסות של מלית פטריות בר ואת חלל הצוואר עם 1 כוס מלית. לשפשף את העור עם 2 כפות של החמאה ועונה בנדיבות עם מלח ופלפל. באופן רופף לקשור את הרגליים יחד עם חוט מטבח.
צולים את ההודו במרכז התנור עד שהעור מתחיל להשחים, כ -45 דקות. רופף לכסות את טורקיה עם גיליון גדול של נייר. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-325 וצולים את תרנגול ההודו למשך כ-4 1/2 שעות, עד שמדחום הנקרא מיידית מוכנס בירך הפנימית רושם 16
מוסיפים מים למחבת לאורך הקלייה לפי הצורך כדי לשמור על המחבת לחה.
להעביר את טורקיה מגש, לכסות באופן רופף עם נייר ולתת לנוח לפחות 30 דקות.
בינתיים, בסיר בינוני, מבשלים את הלב ואת gizzard במלאי טורקיה מעל חום נמוך בינוני עד מכרז ואת המניה מצטמצמת ל 4 כוסות, כ 45 דקות. מסננים את המניה המופחתת לקערה חסינת חום. קוצצים דק את הלב ואת הקורקבן.
במחבת קטנה, להמיס 1 כפית חמאה.
מוסיפים את הכבד טורקיה ומבשלים על חום גבוה בינוני, הופך פעם אחת, עד משחימים קלות בחוץ ורוד בהיר בתוך, על 4 דקות.
להעביר את הכבד טורקיה לצלחת ולתת מגניב, ואז דק קוצצים ולהוסיף אותו ללב ו gizzard.
במחבת קטנה, להמיס את 4 כפות הנותרים של חמאה.
מוסיפים את הקמח ומקציפים על חום מתון עד שהרובה הוא צבע של חמאת בוטנים ויש לו ארומה אגוזים, כ 8 דקות. תגרדי את הנכה לקערה.
הגדר מסננת בסדר מעל קערה בינונית.
יוצקים את הטפטוף מהמחבת הקלייה (צריך להיות כ 1 כוס מיצים) לתוך המסננת והכפית את השומן. הגדר את מחבת צלייה מעל 2 מבערים.
הוסף את המניה טורקיה מופחת ומבשל על חום גבוה בינוני, מגרד את כל חתיכות השחמה מלמטה בצד של המחבת. מסננים את המניה לסיר בינוני ומוסיפים את מיצי המחבת השמורים מהקערה.
להקציף את רביכה ולהביא לרתיחה. מבשלים את הרוטב על חום מתון עד מעובה, על 7 דקות. מערבבים את הקרביים השמורים ומתבלים במלח ופלפל.
כפית את המילוי מהתרנגול לתוך קערה. לגלף את ההודו ולהגיש עם המילוי ורוטב.