זיטי וחצילים
אף פעם אי אפשר שיהיו יותר מדי מתכונים למנות עיקריות, אז נסו זיטי וחצילים. מתכון זה מכין 6 מנות עם 524 קלוריות , 17 גרם חלבון ו -12 גרם שומן כל אחת. תמורת 1.51 דולר למנה , מתכון זה מכסה 22% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מ-Allrecipes דורש סוכר, גבינת פרמזן או עיגולי לחם פיתה ובזיליקום. כמה אנשים מאוד אהבו את המנה הים תיכונית הזו. מתכון זה אהוב על ידי 10 חובבי אוכל וטבחים. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כשעה ו-15 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון ממוצע של 56% , וזה ציון מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: זיטי אפוי עם ריקוטה ונקניק איטלקי , זיטי אפוי ותבשיל זיטי אפוי .
הוראות
מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית ומטגנים את החצילים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, הפלפל והסוכר. מבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, 45 דקות.
ערבבו את הפלפלים האדומים הקלויים לתוך המחבת עם תערובת החצילים. המשיכו לבשל עד שהחציל מגיע לעקביות של שאר הרוטב.
הביאו לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים קלות.
מניחים את פסטה הזיטי בסיר, מבשלים 9 עד 11 דקות, עד לרמת אל דנטה, ומסננים.
מגישים את רוטב החצילים והעגבניות מעל הזיטי המבושל.
מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס. פותחים את הפיתות ומורחים אותן בחמאה באופן שווה.
מפזרים גבינת פרמזן ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל. אני אוהב לפזר קלות פפריקה על כל חתיכה.
חממו את הפיתות בתנור שחומם מראש עד להזהבה, כ-6 דקות. השתמשו בהן כדי להרים רוטב חצילים, או אכלו בנפרד.