חמוצים-צ'ילה חמוצים
רוטב צ'ילה כבוש עשוי להיות מתכון טוב להרחיב את מנות ראשונות שלך מתכון תיבת. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה כ 4 גר' של חלבון, 0 גרם של שומן, וסך הכל 245 קלוריות. והוא יספק כ 1 מנות. אם יש לכם טימין, ו / או צ'ילי כתום, סוכרוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. מתכונים דומים: חמוצים-צ'ילה חמוצים, קפה ו Ancho צ'ילה חצאית סטייק עם ירוק צ' ילה-תפוח להתענג, ו פלפל כבוש להתענג.
הוראות
מחממים תנור ל 350°f עם מתלה באמצע.
חותכים ומשליכים ראש שום לחשוף שיני שום, ואז לעטוף את הראש בנייר כסף ואופים עד רך מאוד, על 45 דקות. קר כדי לחמם, ואז לקלף שיני ולהעביר למעבד מזון.
צ ' ילי גזע ולהוסיף מעבד יחד עם חומץ, סוכר, ו 1 1/2 כפיות מלח. דופק עד קצוץ דק.
מבשלים תערובת צ ' ילה בסיר קטן, ערבוב, 2 דקות.
לשטוף צנצנות, מכסים, וגומיות בורג במי סבון חמים, ולאחר מכן לשטוף היטב. רצועות בורג יבש. שים צנצנות ריקות על מתלה בפחית מים רותחים או סיר 6-8 ליטר עמוק ולהוסיף מספיק מים חמים כדי לכסות על ידי 2 אינץ'. מביאים לרתיחה, מכוסה, ואז מרתיחים 10 דקות.
הסר canner מחום, משאיר צנצנות במים, מכוסה.
מכסים חום במים כדי לכסות על ידי 2 אינץ ' בסיר קטן עד מים רושמים 82° על מיידי לקרוא או מדחום ממתקים (לא נותנים לרתיחה).
הסר מהחום. שמור צנצנות ומכסים שקועים במים חמים, מכוסה, עד מוכן לשימוש.
בזהירות להסיר צנצנות ועפעפיים עם מלקחיים שימורים, ולאחר מכן לנקז צנצנות במהופך על מגבת מטבח נקייה מכסים יבשים במהירות.
מניחים 2 או 3 זרזי קורנית בכל צנצנת ורוטב מצקת (בעוד עדיין חם) לתוך צנצנות, משאיר 1/4 אינץ ' של שטח בראש. הפעל מרית גומי נקייה בין רוטב לצנצנות כדי למנוע בועות אוויר. נגב את החישוקים של צנצנות מלאות במגבת מטבח נקייה לחה, ולאחר מכן בורג בחוזקה על מכסים עם רצועות בורג.
שים צנצנות אטומות ב canner (על מתלה) או סיר ולהוסיף מספיק מים חמים כדי לכסות על ידי 2 אינץ'. (אם יש לך צנצנת מלאה חלקית, לא לעבד אותו. מכסים אותו במכסה ובורג הלהקה, ואז לשמור במקרר.) להביא לרתיחה מלאה, מכוסה, ואז להרתיח, מכוסה, 10 דקות.
העברת צנצנות עם מלקחיים שימורים למשטח מצופה מגבת כדי להתקרר. צנצנות יהיה לאטום ובסופו של דבר יש מכסים קעורה (אתה עלול לשמוע פינג).
לאחר צנצנות התקררו, 12 עד 24 שעות, לחץ על מרכז כל מכסה כדי לבדוק שזה קעור, ולאחר מכן להסיר את רצועת בורג ולנסות להרים את המכסה עם קצות האצבעות. אם אתה לא יכול, המכסה יש חותם טוב. להחליף את הלהקה בורג. שים את כל צנצנות שלא אטמו כראוי במקרר ולהשתמש בהם קודם.
* אם אתה משתמש צנצנות עם טבעות גומי (עדיין נמכר, אבל לא מומלץ על ידי USDA), בצע את ההוראות של היצרן.* התענג צ ' ילה שומר בצנצנות אטומות במקום חשוך קריר 5 עד 6 חודשים.