חציל בגריל ופלפל אדום עם קוסקוס ישראלי
האוכל הביא לך אותו. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום העצמאות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: חציל בגריל ופלפל אדום עם קוסקוס ישראלי, סלט חצילים עם קוסקוס ובזיליקום ישראלי, ו רוטב חצילים ועגבניות עם קוסקוס ישראלי.
הוראות
מניחים את מיץ לימון טחינה בקערה גדולה להקציף עד חלקה.
מוסיפים את השום ואת שאלוט ומערבבים לשלב. תוך לטאטא ברציפות, לטפטף לאט ב 2 כפות של שמן זית עד משולב לחלוטין; להפריש.
חום 1 כף שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני-גבוה.
מוסיף את הקוסקוס ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד חום זהוב בהיר קלוי, על 3 דקות.בזהירות להוסיף את המים (התערובת עלולה לגמגם), מתבלים במלח, ומביאים לרתיחה. להפחית את החום בינוני ומבשל עד הקוסקוס הוא במכרז, על 8 עד 10 דקות.
לנקז היטב דרך מסננת בסדר רשת. בעוד שעדיין חם, מוסיפים את הקוסקוס לרוטב הטחינה השמורה ומערבבים לשלב. טעם ועונה עם מלח ופלפל לפי הצורך; להפריש.
מחממים מחבת גריל או גריל חיצוני לגובה (כ 232° עד550). בינתיים, מניחים את חצילים ופלפל אדום פרוסות על תבנית אפייה ולשפשף את שני הצדדים עם הנותרים 1 כף שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.כאשר הגריל מוכן, מניחים את פרוסות החצילים והפלפל על הגריל ומבשלים, חשופים, מדפדפים באמצע, עד שסימני הגריל השחומים והכהים מופיעים משני הצדדים, כ -6 עד 8 דקות בסך הכל עבור החצילים ו -10 עד 12 דקות בסך הכל עבור הפלפל האדום.
העברה ללוח חיתוך.כאשר הירקות הם מגניבים מספיק כדי להתמודד, לחתוך אותם לקוביות קטנות ולהוסיף אותם לקוסקוס.
מפזרים את הפטרוזיליה ומערבבים לשלב.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.