חציל עם רוטב חמאה
צריך ללא גלוטן, מנה ראשונית וצמחונית? חציל עם רוטב חמאה יכול להיות מתכון עצום לנסות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 7 גר' של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 200 קלוריות. גשו לסופר וקנו חלב-חמאה, מלח, יוגורט יווני ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. עם כפית ציון 61% המנה הזו מוצקה. מתכונים דומים: חציל עם רוטב חמאה, פנקייק החמאה Fluffiest עם רוטב חמאה, ו חצילים צרובים במחבת עם רוטב חמאה.
הוראות
חותכים את החצילים בחצי אורך, חיתוך ישר דרך הגבעול הירוק (הגבעול הוא עבור thelook; לא לאכול אותו). השתמש בסכין חדה קטנה כדי לעשות שלושה או ארבעה חתכים parallel בצד לחתוך של כל חצילים חצי, בליחתוך דרך העור. חזור על זווית 45 מעלות כדי לקבלתבנית בצורת יהלום.
מניחים את חצאי החצילים, לחתוך בצד, על תבנית אפייה מצועדעם נייר קלף.
מברישים אותם בשמן זית-לשמור עלזריחת עד שכל השמן נספג על ידי הבשר.
מפזרים עלי טימין לימון וקצת מלח ופלפל.צלי במשך 35 עד 40 דקות, ובנקודה זו הבשר צריך להיות מעופף, טעם ושחמה יפה.
הסר מהתנור ולאפשר להתקרר לחלוטין.
בעוד חצילים בתנור, לחתוך את הרימוןכמו אופקית. להחזיק חצי אחד מעל קערה, עם לחתוך sideagainst כף היד שלך, ולהשתמש בחלק האחורי של כף עץ או סיכת חכות כדי לדפוק בעדינות על עור הרימון. המשך אכילת יתר עם כוח הולך וגובר עד הזרעים מתחילים לבוא outnaturally ונופל דרך האצבעות לתוך הקערה. לאחר allare שם,לנפות את הזרעים כדי להסיר כל פיסות קרום עור לבן.
לטאטא יחד את כל החומרים. טעם לתיבול, ואז לשמור על קור עד הצורך.
כדי לשרת, כפית הרבה רוטב חמאה על חצילים מבלי לכסות את הגבעולים.
מפזרים za ' tar והרבה זרעי pomegranate על גבי ומקשטים עם טימין לימון. Finishwith טפטוף של שמן זית.
Reprinted with permission from Plenty by Yotam Ottolenghi, (C) 2011 Chronicle Books