חצילים כבושים
חציל כבוש הוא ללא גלוטן, וכל 30 מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %19 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 239 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. והוא יספק כ 2 מנות. גשו לסופר וקנו פלפל קטן-קוביות, חצילים בינוני קוביות, חומץ יין, ועוד מספר מצרכים כדי להפוך אותו היום. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 20 דקות. נסו טונה עם חצילים כבושים, חצילים כבושים בדרום הודו, ו סנאפר אדום כבוש עם חצילים ומלון (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים חצילים ומלח בקערה גדולה. קן עוד קערה על גבי החצילים ולשקול אותו עם כמה שימורים (שעועית או עגבניות לעבוד היטב); להפריש במשך 1 שעה.
מעבירים חצילים למסננת רשת עדינה ולשטוף את המלח מתחת למים זורמים קרים תוך הטלת החצילים עם הידיים. לחץ על כל עודף מים, להפיץ את החצילים בשכבה אחת על תבנית אפייה, להתייבש עם מגבות נייר.
מערבבים חומץ פתיתי פלפל אדום בסיר בינוני ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים חצילים ומבשלים במשך 2 דקות.
הסר מהחום ולתת חצילים לעמוד בחומץ במשך 10 דקות.
להוסיף מרכיבים שנותרו ומערבבים לשלב.
העברה למכולה 1 ליטר עם מכסה הדוק.
בואו להתקרר לטמפרטורת החדר, לכסות, לקרר לפחות 3 ימים לפני ההגשה.