טונה טריה פורטוגזית (רוטב ומרינדה)
זמן הכנת המתכון כ 2 שעות מתכונים דומים: פטוצ'יני עם רוטב טונה טרי, פנה עם טונאן ורוטב עגבניות טרי, ו סלט פורטוגזי של אפונה שחורה עם טונה.
הוראות
בשקית פלסטיק גדולה resealable, לערבב 3 כפות moida פימנטה, חומץ סיידר 1/4 כוס, 1/2 כפית מלח, 1/3 כפית פלפל, 1 כף אבקת שום, ו 2 כפות פפריקה חמה.
מניחים סטייקים טונה בשקית, לאטום, בעדינות לנער את המעיל. להשרות במקרר 1 1/2 עד 3 שעות.
ממיסים את החמאה ומחממים את שמן הזית במחבת ברזל גדולה וכבדה על אש בינונית-גבוהה. להשליך מרינדה, ולמקם סטייקים טונה במחבת. מטגנים 2 1/2 דקות בכל צד, או עד דגים הוא flaked בקלות עם מזלג.
הסר ממחבת ולנקז על מגבות נייר.
מערבבים 1/4 כוס פימנטה מוידה, קטשופ, 1/4 כוס חומץ סיידר, מים, 2 כפות פפריקה חמה, 1/2 כפית מלח, 1/3 כפית פלפל, ו 1 כף שום אבקה למחבת. לגרד חתיכות משחימים, לבשל רוטב 3 דקות, או עד מעט מעובה. לגרוף חלק מהרוטב על הדגים המבושלים כדי לשרת, ולהגיש רוטב שנותר כרוטב לאורז ותפוחי אדמה.