קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות4
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

טורט שוקולד-אגוז הונגרי

טורט שוקולד-אגוז הונגרי
טורט שוקולד-אגוז הונגרי עשוי להיות רק הקינוח שאתה מחפש. והוא מתאים להגשה ל 10 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 402 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 29 גרם שומן. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם אגוזי מלך, חמאה, שוקולד איכותי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו טורט שוקולד-אגוז הונגרי, טורטה אגוז הונגרי, ו טורט שוקולד אגוז (מתכונים דומים).

הוראות

1
יש את כל החומרים בטמפרטורת החדר.
2
בשורה התחתונה של מחבת עוגה מרובעת 8 אינץ 'או מחבת springform 9 אינץ' עם קלף או נייר שעווה.
ציוד שתשתמש בו
פלפל קלוי ועירית נוספתפלפל קלוי ועירית נוספת
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
3
מחממים התנור ל 177°.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
4
בסיר 2-או 3-ליטר כבד, לשלב 1/2 כוס הסוכר ו 1/2 כוס מים ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב כל הזמן על חום בינוני. המשך רותחים ומערבבים עד שכל גרגרי הסוכר התמוססו לחלוטין והתערובת יוצרת סירופ פשוט.
מרכיבים שתצטרך
סם גסם ג
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
5
הסר את המחבת מן החום ומערבבים את השוקולד עד נמס וחלק. להפריש להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
6
בקערה גדולה, להכות את החלמונים עם מערבל חשמלי עד אור מעובה, על 4 דקות. טוחנים את האגוזים עם הסוכר שנותר ואת ארוחת המצה במעבד מזון באמצעות תנועת הדופק ומערבבים לתוך חלמונים.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
עוגיות ג'ינג'רס, מחולקותעוגיות ג'ינג'רס, מחולקות
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
7
מוסיפים את תערובת השוקולד המקורר ומשלבים ביסודיות.
מרכיבים שתצטרך
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
8
באמצעות מקצף נקי, להכות את החלבונים ביצה בקערה אחרת עד שהם מחזיקים פסגות נוקשות. מקפלים בהדרגה את הלבנים לתערובת השוקולד-אגוז, ומשלבים אותם בעדינות אך ביסודיות כך שלא ניתן לראות לבנים.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס בתוספת 1 כף מים קרים, מחולקים1/4 כוס בתוספת 1 כף מים קרים, מחולקים
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
9
יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד נפוח וכמעט להגדיר אבל עדיין קצת דביק במרכז. קיסם עץ מוכנס 1 אינץ ' מהקצה צריך לצאת נקי.
ציוד שתשתמש בו
מסטיק מנטהמסטיק מנטה
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
10
הסר את המחבת מהתנור ולתת להתקרר על מתלה. כאשר מגניב לחלוטין, unmold את העוגה על ידי הפעלת סכין להב דק סביב הקצוות של העוגה כדי לשחרר אותו מהמחבת (או לשחרר את springform); הפוך על מגש. לקלף את נייר הקלף.
ציוד שתשתמש בו
4 פרוסות פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'4 פרוסות פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
מסטיק פירות עם פסים כתומיםמסטיק פירות עם פסים כתומים
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
11
מגישים את הטורט בטמפרטורת החדר.
12
אם תרצה, אבק קל עם הסוכר ' ממתקי פסח. עבור מצגת יפה, פשוטה, מניחים מפית או סטנסיל—בעבודת יד על ידך או, אפילו טוב יותר, הילדים שלך—על הטורט, ואז מפזרים את הסוכר. בזהירות להסיר את המפית או סטנסיל.
מרכיבים שתצטרך
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
13
או זיגוג עם הדובדבן שוקולד.
מרכיבים שתצטרך
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
סוכריות ג'לי תפוזיםסוכריות ג'לי תפוזים
14
להניח רצועות ארוכות של נייר שעווה או נייר כסף על צלחת עוגה או מגש הגשה ומניחים את העוגה על גבי.
ציוד שתשתמש בו
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
15
יוצקים את הזיגוג על החלק העליון של העוגה, נותן לו לטפטף את הצדדים. באמצעות מרית, באופן שווה להפיץ את הזיגוג מעל הצדדים. עכשיו, לשלוף ולהשליך את רצועות נייר או רצועות לסכל-הצלחת תהיה נקייה ומוכנה להגשה. אם אתה רוצה, לקשט עם כמה חצאי אגוז אטרקטיבי להציב במרכז העוגה. מקררים את העוגה במשך כשעה כדי להגדיר את הזיגוג, אבל להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
חצאים אגוזחצאים אגוז
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
16
טורט רגיל או חלבית הוא שמימי עם כמויות נדיבות של קצפת או גלידת וניל.
מרכיבים שתצטרך
4 חטיפי סוכריות טופי שוקולד (1.4 אונקיות כל אחד), מרוסקים, מחולקים4 חטיפי סוכריות טופי שוקולד (1.4 אונקיות כל אחד), מרוסקים, מחולקים
רול-אפ פירות (מומלץ: פרי לפי כף הרגל)רול-אפ פירות (מומלץ: פרי לפי כף הרגל)
1
בבלנדר, מעבד מזון מיני, או מטחנת קפה נקייה, מערבולת 1 כוס מינוס 1/2 כף סוכר מגורען רגיל עד שהוא אבקתי.
מרכיבים שתצטרך
קלויים ופיסטוקיםקלויים ופיסטוקים
קצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובהקצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
מניחים בקערה קטנה ומערבבים 1/2 עמילן תפוחי אדמה כפית. לנפות לפני השימוש. (לאחרונה, סוכר מממתקי פסח מסחריים, המיוצר ללא עמילן תירס, הופיע בכמה חנויות עם מדורים גדולים כשרים לפסח. אם זמין, בכל האמצעים להשתמש בו כאן.)
מרכיבים שתצטרך
6 כפות חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת6 כפות חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
1
ממיסים את החמאה או המרגרינה לאט בסיר כבד על אש נמוכה מאוד. כאשר חצי נמס, בהדרגה לטאטא בשוקולד, ערבוב היטב כפי שהוא נמס. אחרי הכל שוקולד נוספה, מערבבים 2 כפות מים להכות היטב עד זיגוג הוא חלק לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
חבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבןחבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבן
2
תן לתערובת להתקרר כ 5 דקות להתעבות מעט.
3
Reprinted with permission from Jewish Holiday Cooking, A Food Lover ' s Treasury of Classics and Improvisations by Jayne Cohen. © 2008 Wiley