קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות4
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

טורט שוקולד-אגוז הונגרי

טורט שוקולד-אגוז הונגרי
טורט שוקולד-אגוז הונגרי עשוי להיות רק הקינוח שאתה מחפש. והוא מתאים להגשה ל 10 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 402 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 29 גרם שומן. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם אגוזי מלך, חמאה, שוקולד איכותי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו טורט שוקולד-אגוז הונגרי, טורטה אגוז הונגרי, ו טורט שוקולד אגוז (מתכונים דומים).

הוראות

1
יש את כל החומרים בטמפרטורת החדר.
2
בשורה התחתונה של מחבת עוגה מרובעת 8 אינץ 'או מחבת springform 9 אינץ' עם קלף או נייר שעווה.
ציוד שתשתמש בו
קצפת ושקדים פרוסים קלוייםקצפת ושקדים פרוסים קלויים
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
3
מחממים התנור ל 177°.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
בסיר 2-או 3-ליטר כבד, לשלב 1/2 כוס הסוכר ו 1/2 כוס מים ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב כל הזמן על חום בינוני. המשך רותחים ומערבבים עד שכל גרגרי הסוכר התמוססו לחלוטין והתערובת יוצרת סירופ פשוט.
מרכיבים שתצטרך
סם גסם ג
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
5
הסר את המחבת מן החום ומערבבים את השוקולד עד נמס וחלק. להפריש להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
6
בקערה גדולה, להכות את החלמונים עם מערבל חשמלי עד אור מעובה, על 4 דקות. טוחנים את האגוזים עם הסוכר שנותר ואת ארוחת המצה במעבד מזון באמצעות תנועת הדופק ומערבבים לתוך חלמונים.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי
מקלות קינמון קצריםמקלות קינמון קצרים
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
מוסיפים את תערובת השוקולד המקורר ומשלבים ביסודיות.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
8
באמצעות מקצף נקי, להכות את החלבונים ביצה בקערה אחרת עד שהם מחזיקים פסגות נוקשות. מקפלים בהדרגה את הלבנים לתערובת השוקולד-אגוז, ומשלבים אותם בעדינות אך ביסודיות כך שלא ניתן לראות לבנים.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונליגלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
מקלות קינמון קצריםמקלות קינמון קצרים
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
9
יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד נפוח וכמעט להגדיר אבל עדיין קצת דביק במרכז. קיסם עץ מוכנס 1 אינץ ' מהקצה צריך לצאת נקי.
ציוד שתשתמש בו
מסטיק מנטהמסטיק מנטה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
10
הסר את המחבת מהתנור ולתת להתקרר על מתלה. כאשר מגניב לחלוטין, unmold את העוגה על ידי הפעלת סכין להב דק סביב הקצוות של העוגה כדי לשחרר אותו מהמחבת (או לשחרר את springform); הפוך על מגש. לקלף את נייר הקלף.
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריותדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
11
מגישים את הטורט בטמפרטורת החדר.
12
אם תרצה, אבק קל עם הסוכר ' ממתקי פסח. עבור מצגת יפה, פשוטה, מניחים מפית או סטנסיל—בעבודת יד על ידך או, אפילו טוב יותר, הילדים שלך—על הטורט, ואז מפזרים את הסוכר. בזהירות להסיר את המפית או סטנסיל.
מרכיבים שתצטרך
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
13
או זיגוג עם הדובדבן שוקולד.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
2 עוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם2 עוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם
14
להניח רצועות ארוכות של נייר שעווה או נייר כסף על צלחת עוגה או מגש הגשה ומניחים את העוגה על גבי.
ציוד שתשתמש בו
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
15
יוצקים את הזיגוג על החלק העליון של העוגה, נותן לו לטפטף את הצדדים. באמצעות מרית, באופן שווה להפיץ את הזיגוג מעל הצדדים. עכשיו, לשלוף ולהשליך את רצועות נייר או רצועות לסכל-הצלחת תהיה נקייה ומוכנה להגשה. אם אתה רוצה, לקשט עם כמה חצאי אגוז אטרקטיבי להציב במרכז העוגה. מקררים את העוגה במשך כשעה כדי להגדיר את הזיגוג, אבל להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
חצאים אגוזחצאים אגוז
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
16
טורט רגיל או חלבית הוא שמימי עם כמויות נדיבות של קצפת או גלידת וניל.
מרכיבים שתצטרך
4 חטיפי סוכריות טופי שוקולד (1.4 אונקיות כל אחד), מרוסקים, מחולקים4 חטיפי סוכריות טופי שוקולד (1.4 אונקיות כל אחד), מרוסקים, מחולקים
קליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונליקליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונלי
1
בבלנדר, מעבד מזון מיני, או מטחנת קפה נקייה, מערבולת 1 כוס מינוס 1/2 כף סוכר מגורען רגיל עד שהוא אבקתי.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס נשיקות הרשי1/2 כוס נשיקות הרשי
קצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובהקצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
מניחים בקערה קטנה ומערבבים 1/2 עמילן תפוחי אדמה כפית. לנפות לפני השימוש. (לאחרונה, סוכר מממתקי פסח מסחריים, המיוצר ללא עמילן תירס, הופיע בכמה חנויות עם מדורים גדולים כשרים לפסח. אם זמין, בכל האמצעים להשתמש בו כאן.)
מרכיבים שתצטרך
כל פלפל ירוק בינוני, צהוב מתוק, אדום וכתום, חתוך לז'וליינהכל פלפל ירוק בינוני, צהוב מתוק, אדום וכתום, חתוך לז'וליינה
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
1
ממיסים את החמאה או המרגרינה לאט בסיר כבד על אש נמוכה מאוד. כאשר חצי נמס, בהדרגה לטאטא בשוקולד, ערבוב היטב כפי שהוא נמס. אחרי הכל שוקולד נוספה, מערבבים 2 כפות מים להכות היטב עד זיגוג הוא חלק לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
2
תן לתערובת להתקרר כ 5 דקות להתעבות מעט.
3
Reprinted with permission from Jewish Holiday Cooking, A Food Lover ' s Treasury of Classics and Improvisations by Jayne Cohen. © 2008 Wiley