טטין עגבניות קלוי איטי
לכי לחנות ותקני שום, חמאה, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -45 דקות. נסו Tatin טארט עגבניות, Tatin טארט עגבניות, ו Tatin טארט עגבניות (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים את הצדדים לחתוך של העגבניות עם מלח ופלפל.
מחממים את הסוכר והמים במחבת חסינת תנור על אש בינונית עד שהסוכר הופך לנוזל וחום זהוב קלות, כ -10 דקות.בזהירות להוסיף את החומץ, לחכות הקרמל להפסיק sputtering, להסיר מן החום ולהוסיף את השום, טימין ושמן.
מניחים את העגבניות כלפי מטה ברוטב ואופים בתנור שחומם מראש 275 במשך 2 שעות.ממיסים את החמאה במחבת על חום בינוני, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד קרמל וחום זהוב עמוק, מוסיפים 2 כפות מים ומזהמים את המחבת ומניחים בצד.
מניחים את הבצל על גבי העגבניות.
מרדדים את בצק עלים החוצה לחתוך מעגל קצת יותר גדול כי המחבת.
מניחים את הבצק על העגבניות במחבת מקפלים את הקצוות וחותכים שלושה חריצים לתוך החלק העליון כדי לפרוק קיטור.אופים בתנור שחומם מראש 232° עד חום זהוב, על 20-30 דקות.