קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות6
ציון בריאות23
מגזין

טלה טיקה מסאלה

טלה טיקה מסאלה
המתכון טלה טיקה מסאלה יכול לספק את התשוקה ההודית שלך על 1 שעה ו -15 דקות. מתכון ללא גלוטן זה משרת 6 . מנה אחת של מנה זו מכילה בערך 23 גרם חלבון, 25 גרם שומן, ובסך הכל של 387 קלוריות. מתכון זה מן האוכלרשת יש 18 אוהדים. אם יש לכם צ'ילה סראנו, זרעי כוסברה, זרעי חרדל חום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותה. כדי להשתמש ב הזרעים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,מבשלים את הספר: מוס שוקולד עם זרעי הל כמו קינוח. כמה אנשים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. הציון הזה מוצק. נסו טלה וחציל טיקה מסאלה, פאניר טיקה מסאלה (סנג'ייב קאפור), איך מכינים פאניר טיקה מסאלה, ו פאניר טיקה מסאלה (איך מכינים פאניר טיקה מסאלה) (מתכונים דומים).

הוראות

1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
ציוד מיוחד: מתנע ארובה, עיתון, שמן צמחי, פחם גוש טבעי של 4 קילו ושיפודי מתכת
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
ציוד שתשתמש בו
שיפודי מתכתשיפודי מתכת
3
שלב 1 כף מהגראם מסאלה, 1 כפית מהמלח, הכמון, הכוסברה והפלפל בשקית הניתנת לסגירה חוזרת של 1 ליטר. אוטמים ומנערים את השקית לשילוב.
מרכיבים שתצטרך
גארם מסאלהגארם מסאלה
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
סוכר אדום גססוכר אדום גס
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
4
מוסיפים את הטלה ומנערים למעיל.
מרכיבים שתצטרך
סוכר אדום גססוכר אדום גס
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
5
מוסיפים את היוגורט לשקית, אוטמים ומעכים לציפוי. מקררים את השקית במיכל הוכחה דליפה במשך 30 דקות עד 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב
6
מפזרים 4 עד 5 חתיכות עיתון עם שמן צמחי ומכניסים לתחתית מתנע ארובת פחם. ממלאים את הארובה במחצית הפחם ומדליקים את העיתון.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
7
כאשר הפחם מכוסה קלות באפר אפור, שפכו אותו בזהירות על הסורג התחתון של גריל הקומקום והתפשטו בצורה אחידה. למעלה עם הפחם הלא מואר שנותר, מתפשט באופן שווה כדי לא לחנוק את הפחם המואר. מניחים את הסורג השני בקומקום ומכסים עד מוכן לבשל.
מרכיבים שתצטרך
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
8
בינתיים מחממים את השמן הצמחי במחבת מטגן צדדית ישרה בגודל 12 אינץ ' מעל בינוני-גבוה, עד שהוא מנצנץ וכמעט מתחיל לעשן.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
9
מוסיפים את הבצל וכפית המלח שנותרה, ומבשלים עד שהבצל משחים בקצוות, 11 עד 12 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומוסיפים את השום, הג ' ינג 'ר והצ' ילה. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהבצל מתרכך ומשחים לחלוטין, כ -7 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
6 עגבניות, קלופות וקצוצות6 עגבניות, קלופות וקצוצות
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
10
מפזרים את כף הגראם מסאלה הנותרת ומערבבים מספר פעמים לציפוי.
מרכיבים שתצטרך
גארם מסאלהגארם מסאלה
11
מוסיפים את העגבניות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם צמצמו מעט והעמיקו בצבע, 15 עד 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
12
מוציאים את הטלה מתערובת היוגורט ומשאירים כמה שיותר יוגורט על הבשר. השחילו את נתחי הטלה, 1/4 אינץ ' זה מזה, על השיפודים. צולים עד שהיוגורט חרוך או מושחר מעט, כ -2 דקות מכל צד.
מרכיבים שתצטרך
2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
13
מוציאים את הטלה מהשיפודים.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
14
מוסיפים את הטלה וחלב הקוקוס לתערובת העגבניות ומערבבים לשילוב ולחימום.
מרכיבים שתצטרך
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
15
מעבירים לקערת הגשה, מקשטים בנענע או כוסברה ומגישים מעל אורז בסמטי.
מרכיבים שתצטרך
אורז בסמטיאורז בסמטי
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
16
שלב את כל הזרעים, גרגרי הפלפל, הציפורן, הצ 'ילה והקינמון במחבת ברזל יצוק בגודל 8 אינץ' על אש בינונית-גבוהה. מבשלים, מזיזים את התבנית ללא הרף, עד שמריחים את קליית הכמון, בערך 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימיןצרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
6 עגבניות, קלופות וקצוצות6 עגבניות, קלופות וקצוצות
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
17
מוציאים את התערובת לצלחת ומורחים לצינון למשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
18
לאחר שהתקרר, מוסיפים את התערובת הקלויה ואגוז המוסקט למטחנת תבלינים. תהליך עד אבקה בסדר נוצר, כ 1 דקה. השתמש מיד או לאחסן במיכל אטום עד 1 חודש.
מרכיבים שתצטרך
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)

מרכיבים

1חתיכות טופי הית' ברנקניקיית חזיר לא מכוסהנקניקיית חזיר לא מכוסה23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'פלפל שחורפלפל שחור12 כפיות אבקת שוםזרעי חרדל חוםזרעי חרדל חום794דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.עגבניות חתוכות לקוביותעגבניות חתוכות לקוביות21/2-אינץ) קינמון מקל, שבור ב 1/21/2-אינץ) קינמון מקל, שבור ב 1/22371 לב מפאלדי טרי אם אפשרצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'זרעי כוסברהזרעי כוסברה12 כפיות אבקת שום3 תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'3 תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'1ארבול צ'ילה המיובשת נבעה, נזרעה והתפוררהארבול צ'ילה המיובשת נבעה, נזרעה והתפוררה1השארמנטה טרי או כוסברהמנטה טרי או כוסברה12 כפיות אבקת שוםג'ינג'ר טרי מגורדג'ינג'ר טרי מגורד4ציפורןשום, טחוןשום, טחון1חתיכות טופי הית' ברכוסברה קלויה וטחונהכוסברה קלויה וטחונה1חתיכות טופי הית' ברכמון קלוי, טחוןכמון קלוי, טחון2חתיכות טופי הית' ברמלח כשר, מחולקמלח כשר, מחולק680דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.סינטה של רגל טלה, חתוכה וחתוכה לקוביות בגודל 1 אינץסינטה של רגל טלה, חתוכה וחתוכה לקוביות בגודל 1 אינץ1אוראו ממולאים כפוליםאגוז מוסקט מגורד טריאגוז מוסקט מגורד טרי1כף. חומץ ביין אדוםבצל, קצוץבצל, קצוץ23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'זרעי הלזרעי הל1( חצילים)סראנו צ'ילה, זרע וטחוןסראנו צ'ילה, זרע וטחון2371 לב מפאלדי טרי אם אפשריוגורט חלב מלא רגיליוגורט חלב מלא רגיל591 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים

יין מומלץ: Gruener Veltliner, ריזלינג, ורוד נוצץ

גרונר וולטלינר, ריזלינג ורוז ' י נוצץ הם אפשרויות נהדרות עבור הודי. היין הטוב ביותר עבור אוכל הודי יהיה תלוי המנה, כמובן, אבל מבחר אלה יכולים להיות מוגשים צוננים ויש לי קצת מתיקות כדי להשלים את החריפות וטעמים מורכבים של מגוון רחב של מאכלים מסורתיים. אתה יכול לנסות להקת קאדר של אבנים גרונר ולטלינר. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג 4.1 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ -22 דולר לבקבוק.
להקת קאדר של אבנים גרונר ולטלינר
להקת קאדר של אבנים גרונר ולטלינר
באופן ארומטי, יין זה מוביל עם קצה הדרים מלוח עם גווני אדמה שיש בהם רמזים אקזוטיים לתבלינים בצפון אפריקה. משם יש עומק של יסמין ופירות טרופיים יפהפיים המונעים על ידי הדרים, המזכירים סחיטת טריז ליים מעל פרי פפאיה חתוכה למחצה. אתה לא יכול להסתיר את מרכיב האשכוליות הבשל כל כך נוכח שלעתים קרובות אנו מכנים שפריץ...סודה האשכוליות הידועה לשמצה. זהו יין סופר מעניין. יש לו איזון הרמוני של בשלות אבל טון של התלהבות ואנרגיה על החיך. בסיס של הדרים מלוחים, ג ' ינג ' ר ופלפל לבן מתערבבים באשכולית שכולם מובילים לגימור חריף מלוח ספוג במינרליות. יין זה נוגע בשני צידי הספקטרום של גררננר, בהיר, רענן ותוסס יחד עם מרקם ומלא המציג את מה שמייחד את היינות הלבנים של עמק עדנה.