טרט אגס וגורגונזולה
גשו לסופר וקנו קורנית, גורגונזולה, מותק, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו טארט אגס גורגונזולה, אגס חם וטארט גורגונזולה עם אגוזי מלך וסלט ארוגולה, ו סלט אגס גורגונזולה (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את האגסים במחבת רוטב גדולה עם צד חתוך למטה ואחריו סוכר, יין, מים, פלפל, ועלי דפנה ומבשלים מכוסים עד האגסים רכים, על 10-30 דקות. (הערה: הזמן המבשל יכול להשתנות בהתאם לכמה בשל האגסים.)
הסר מהחום ולתת מגניב לטמפרטורת החדר בנוזל.
מערבבים את gorgonzola, שמנת חמוצה, דבש, טימין וחלמון ביצה במעבד מזון עד חלקה.
מורחים את המילוי על קרום טארט העליון עם אגסים פרוסים פרוסים.
אופים בתנור שחומם מראש 177° עד המילוי מוגדר, על 10-15 דקות.