ירכיים חלודות
המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. . הכנת המנה לוקחת כ 3 שעות ו-40 דקות. אם יש לכם מלח ופלפל, רוטב סויה, סירופ מייפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו שער חלוד, מסמר חלוד Oaxacan, ו בראוניז שוקולד טבעוני של ראסטי (מתכונים דומים).
הוראות
מחית שום למשחה עם מרגמה ועלי.
מערבבים רוטב פלפל צ ' ילה, סירופ מייפל, רוטב סויה, מיונז וחומץ אורז לשום עד המרינדה הוא משולב היטב.
מעבירים ירכיים עוף למיכל שטוח גדול (כגון צלחת אפייה) ויוצקים מרינדה על עוף; מערבבים עד העוף מצופה. כיסוי צלחת עם לעטוף פלסטיק לקרר על 3 שעות; אם העדיף, לתת לעמוד על 30 דקות בטמפרטורת החדר. לפתוח צלחת ומפזרים מלח.
מחממים גריל פחם לחום גבוה.
מניחים ירכיים עוף על הגריל החם עם צדדים חלקים למטה. מבשלים עד עוף מראה סימני גריל, על 3 דקות. הפוך עוף מעל ומבשלים עד הצד השני מראה סימני גריל, על 5 דקות. ממשיכים לבשל, מזיזים אותם מדי פעם ומתהפכים כל 2 דקות, עד שהבשר כבר לא ורוד בפנים והירכיים חומות זהובות, 10 עד 12 דקות.
מעבירים עוף למגש, נותנים מנוחה במשך 5 דקות, ומגישים מעוטר פלחי סיד.