כדורי אורז מטוגנים וממולאים (Arancini di Riso)
גשו לסופר וקנו אורז, עלי בזיליקום, פירורי לחם מתובלים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. נסו Arancini di Riso, Arancini / כדורי ריזוטו מטוגנים, ו קציצות ריזוטו: ארנסיני די ריסו (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
שים את פירורי הלחם בקערה בינונית. תניח בצד.
מילוי: בקערה בינונית, לשלב את ריזוטו, פירורי לחם, פרמזן, בזיליקום, וביצים. עם ידיים לחות, באמצעות כ 2 כפות של תערובת ריזוטו, טופס את התערובת לתוך 1 3/4 קוטר כדורי אינץ'. לעשות חור במרכז כל כדור ולהכניס קובייה של Gorgonzola. לכסות את החור לחלוטין לצרף את הגבינה.
מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם למעיל.
בסיר גדול עם תחתית כבדה, יוצקים מספיק שמן כדי למלא את המחבת על 1/3 של הדרך.
חום מעל חום בינוני עד מדחום עמוק-טיגון מוכנס בשמן מגיע 350 מעלות F. (אם אין לך מדחום, קוביית לחם יהיה חום בכ 2 דקות.) בקבוצות, מטגנים את כדורי האורז, מסתובבים מדי פעם, עד הזהב, על 4 עד 5 דקות.
מסננים על מגבות נייר ומגישים.
בסיר בינוני, להביא את המרק לרתיחה מעל חום גבוה. להפחית את החום נמוך ולשמור על מרק חם.
בסיר גדול וכבד, להמיס 2 כפות של החמאה על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות עד רך, על 3 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים למעיל עם החמאה.
מוסיפים את היין ומבשלים עד שרוב הנוזל התאדה, על 1 דקה.
להוסיף 1/2 כוס מרק חם ומערבבים עד נספג כמעט לחלוטין, על 2 דקות. המשך לבשל את האורז, הוספת מרק, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן ומאפשר כל תוספת של מרק לספוג לפני הוספת הבא. מבשלים את האורז עד רך אבל עדיין מוצק לנשוך ואת התערובת היא שמנת, על 20 דקות.
הסר את המחבת מהחום ומערבבים את החמאה הנותרת, גבינת פרמזן, מלח ופלפל.