כרובית - מרק גזר לבן עם צ'יפס סלק
אם יש לכם סלק, שמן זית, מלח כשר ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: מרק סלק קלוי עם אגוזי לוז ומרווה, מרק גזר לבן וכרובית מתובל, ו מרק כרובית משיי עם צ'יפס פרמזן.
הוראות
מחממים שמן זית וחמאה בסיר בינוני על אש בינונית. לאחר קצף חמאה, מוסיפים כרישה ומתבלים היטב עם מלח ופלפל לבן טחון טרי. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד כרישה מתרכך אבל לא מבושל לחלוטין, על 3 דקות.
להוסיף גזר לבן ומערבבים מעיל בשמן. מבשלים עד גזר לבן מתרכך אבל לא לגמרי רך, על 4 דקות. (אל תתנו לירקות צבע.)
מוסיפים כרובית, מערבבים ומבשלים כ 1 דקה.
מוסיפים מלח ומים. להביא לרתיחה, להפחית את החום בינוני נמוך, ומבשלים עד ירקות הם מכרז לחלוטין, על 8 עד 9 דקות.
הסר מהחום ולאפשר מרק להתקרר מעט, על 10 דקות. תהליך בבלנדר עד חלקה לחלוטין. להחזיר מרק לסיר ולמקם על אש בינונית-נמוכה. לטעום ולהתאים תיבול לפי הצורך.עבור צ 'יפס סלק:לקצץ העליון סלק לקלף אותו, משאיר שכבה 1 אינץ' רחב של העור ליד החלק העליון, כך שאתה לא לצבוע את היד שלך תוך חיתוך. באמצעות mandoline או מקלף ירקות, לעשות פרוסות דקות מאוד של סלק—כ 8 פרוסות שלמות או 1/3 כוס.למלא סיר קטן עם שמן 1/2 אינץ'.
חום מעל חום בינוני עד 191°. קו צלחת עם מגבות נייר ולהניח בצד.
להוסיף כמה פרוסות סלק ומטגנים, רועד את המחבת קצת, עד סלק פריך, על 30 עד 45 שניות.
הסר סלק משמן עם כפית מחוררת ומניח על צלחת נייר מצופה מגבת.
מפזרים מלח. חזור עם פרוסות סלק שנותרו.
מגישים מרק עם שבבי סלק.זיווג משקאות: גרינר Veltliner אוסטרי בעל גוף בינוני יהיה התאמה נחמדה עם הכרובית הארציים ואלמנטים סלק של מנה זו. נסה את 2005 Hiedler Grüner Veltliner Löss.