כריכי חציל, עגבניה ופטה
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לכם חצילים, שיני שום, עגבניות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: פטה, שעועית חומוס, וכריכי פיתה חצילים, ערימות חצילים בגריל עם עגבניות ופטה, ו חציל בגריל, עגבניה וערימות פטה.
הוראות
חצילים לחתוך לאורכו לתוך 6 (1/2 אינץ ' עבה) פרוסות; מפזרים לחתוך צדדים עם מלח.
מניחים בשכבה אחת על מגבות נייר; בואו לעמוד 1 שעה.
מערבבים יחד שום ושמן זית; בואו לעמוד 5 דקות.
שטוף חצילים במים, וטפוח יבש.
מברשת חצילים ועגבניות עם תערובת שום.
מניחים חצילים בשכבה אחת על סדינים אפייה.
חציל מטגן 5 סנטימטרים מחום (עם דלת תנור חשמלית פתוחה חלקית) 3 דקות בכל צד; מגניב.
מניחים עלי בזיליקום על סבבי לחם. למעלה באופן שווה עם גבינה, חצילים ועגבניות.
טפטוף עם חומץ, ומפזרים פלפל.
להפשיל, לחתוך באלכסון לשניים.
מגישים עם סלט ירקות, אם תרצה.