קושימומחה
מוכן ב3 שעות
מנות12
ציון בריאות15
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

כרישה ופאי סלרי

כרישה ופאי סלרי
מנה אחת מכילה 162 קלוריות, 7 גרם של חלבון ו9 גרם של שומן. והוא יספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכו לחנות ותרימו פלפל, שמן זית, פטרוזיליה שטוחה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וקמאיות דיאט. נסו כרישה ומרק שורש סלרי, כרישה-מילוי שורש סלרי, ו משיי כרישה & מרק שורש סלרי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים יחד קמח ומלח בקערה גדולה, ולאחר מכן להפוך באר במרכז ולהוסיף מים, יוגורט, 1/2 כוס שמן, וחומץ. מערבבים עד הבצק הרך, ואז ללוש על משטח עבודה (לא אבק עם קמח) עד חלקה וגמישה, כ 4 דקות. טופס בצק לכדור ולשים בקערה משומנת, ולאחר מכן להפוך את המעיל. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לעמוד בטמפרטורת החדר 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
חבילת עוגת שכבות וניל קפואהחבילת עוגת שכבות וניל קפואה
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)(צינור גדול)
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
1
לשטוף כרישה בקערה של מים קרים, להסעיר אותם, ואז להרים ולנקז היטב במסננת.
מרכיבים שתצטרך
(ומנות בלבד)(ומנות בלבד)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
חום 1/4 כוס שמן במחבת כבדה 12 אינץ עמוק או סיר כבד 5-6 ליטר על חום גבוה בינוני עד חם אבל לא מעשן, ואז כרישה מוקפצת וסלרי עם מלח 1/2 כפית, ערבוב לעתים קרובות, עד ריכוך שקוף, 10-12 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
(ומנות בלבד)(ומנות בלבד)
(צינור גדול)(צינור גדול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
3
העברה לקערה וקריר, ערבוב מדי פעם, 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
4
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 191°.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
5
מערבבים עשבי תיבול לתוך תערובת כרישה יחד עם גבינות, פלפל, ונותר 1/2 כפית מלח. קלות להכות ביצים עם הנותרים 3 כפות שמן בקערה קטנה, ואז לערבב לתוך מילוי כרישה.
מרכיבים שתצטרך
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)
(קיבלר)(קיבלר)
(ומנות בלבד)(ומנות בלבד)
(צינור גדול)(צינור גדול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
1
מברשת תבנית אפייה עם 2 כפות שמן.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
2
מחלקים בצק לשניים.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
3
רול החוצה 1 חצי על משטח מקומח עם מערוך מקומח לתוך מלבן 19-by 14 אינץ'. מקפלים מלבן באופן רופף לתוך רבעים ומעבירים לתבנית אפייה, ואז פותחים את הבצק ומתאימים למחבת, משאירים בליטה של 1 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
דראגי פנינה לבנותדראגי פנינה לבנות
ציוד שתשתמש בו
2 (8 אונקיות) אריזות BAKER'S Semi-Sweet Baking Chocolate, מומס2 (8 אונקיות) אריזות BAKER'S Semi-Sweet Baking Chocolate, מומס
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
4
מורחים מילוי באופן שווה במחבת.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מרדדים את הבצק שנותר על משטח מקומח עם מערוך מקומח לתוך מלבן 20 על ידי 15 אינץ'. להרים בצק לעטוף אותו מעל מילוי, משאיר אותו מעט מקומט.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
דראגי פנינה לבנותדראגי פנינה לבנות
ציוד שתשתמש בו
2 (8 אונקיות) אריזות BAKER'S Semi-Sweet Baking Chocolate, מומס2 (8 אונקיות) אריזות BAKER'S Semi-Sweet Baking Chocolate, מומס
6
רול קצה הקרום התחתון מעל הדף כדי ליצור קצה חבל בכל רחבי העוגה.
מרכיבים שתצטרך
צנצנת שימור פטל ללא גרעיניםצנצנת שימור פטל ללא גרעינים
דראגי פנינה לבנותדראגי פנינה לבנות
7
מברשת העליון של עוגה עם הנותרים 2 כפות שמן. ציון קרום העליון לתוך חתיכות המשרתים עם סכין חדה (מארק קרום אבל לא לחתוך אותו).
מרכיבים שתצטרך
צנצנת שימור פטל ללא גרעיניםצנצנת שימור פטל ללא גרעינים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
8
אופים עוגה עד חום זהוב, 50 עד 60 דקות. מגניב לטמפרטורת החדר במחבת על מדף, על 1 שעה.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
1
* הבצק יכול להתבצע 3 ימים קדימה ומקורר בשקית ניילון אטומה. להביא לטמפרטורת החדר לפני מתגלגל החוצה.* העוגה יכולה להיות אפויה 4 שעות קדימה ונשמרת בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה

מרכיבים

0(יכול להיות או להרחיק)3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות7106 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקצלעות סלרי גדולות, קצוץ דק (אודותצלעות סלרי גדולות, קצוץ דק (אודות3largesקרום פאי פירורים (קיבלר)קרום פאי פירורים (קיבלר)2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1/4 lb פטה יוונית (רצוי הר. ויקוס או מותג Dodoni), התפורר1/4 lb פטה יוונית (רצוי הר. ויקוס או מותג Dodoni), התפורר1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשמיר טרי קצוץשמיר טרי קצוץ1586 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפטרוזיליה קצוצה עם עלים שטוחיםפטרוזיליה קצוצה עם עלים שטוחים2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקנענע טרי קצוץנענע טרי קצוץ2בצל צהוב בינוני, קצוץכרישה lb (חלקים לבנים וחיוורים ירוקים בלבד), קצוץ דק (עלכרישה lb (חלקים לבנים וחיוורים ירוקים בלבד), קצוץ דק (על596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשמן זית כתית מעולהשמן זית כתית מעולה43אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)גבינת קפלוטירי מגוררת היטב או פרמזן-גבינת רג'יאנו (1/2 כוס; ראה טיפים, עמוד 167)גבינת קפלוטירי מגוררת היטב או פרמזן-גבינת רג'יאנו (1/2 כוס; ראה טיפים, עמוד 167)1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)חומץ יין אדוםחומץ יין אדום11 קילו קישואים,(צינור גדול)(צינור גדול)1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקיוגורט חלב מלא (רצוי יווני)יוגורט חלב מלא (רצוי יווני)1776 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב