לבשל את הספר: תירס בגריל וסלט קינואה
לבשל את הספר: תירס בגריל וסלט קינואה נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. מנה אחת מכילה 244 קלוריות, 8 גרם של חלבון ו7 גרם של שומן. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. זה יהיה להיט בחג היום העצמאות שלך. גשו לסופר וקנו פלפל, עגבניות שזיפים, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו לבשל את הספר: תירס בגריל על קלח, לבשל את הספר: סלט תירס פיקנטי, ו מבשלים את הספר: בשר סרטנים, תירס וסלט כמון בחניתות אנדיב (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את התירס בסיר גדול, או מיכל אחר גדול מספיק כדי להחזיק את כל האוזניים, ולמלא אותו במים. אם אין לך מיכל גדול מספיק, השתמש בכיור המטבח שלך. אפשר את התירס להשרות במשך 20 דקות.
הסר מן המים, לנער, וללחוץ בחוזקה את הקליפות נגד גרעינים של תירס כדי להיפטר כל עודף מים.
מחממים את הגריל לגובה (550°F) וסוגרים את המכסה. המתן לפחות 15 דקות לפני הורדת החום בינוני גבוה (450°F)ולהמשיך.
מניחים את התירס על מתלה הגריל, לסגור את המכסה, וגריל במשך 5 דקות. הפוך את התירס וגריל עוד 5 דקות עם המכסה סגור.
הסר מן הגריל ולתת מנוחה במשך 5 דקות יותר.
משוך לאחור את הקליפות ומשרטט את התירס: קח את האוזניים הגריל של תירס ולמשוך בחזרה את הקליפות, חשיפת הגרעינים. אל תסיר את הקליפות. אם אפשר, לקשור את הקליפות בחזרה.
הגדל את טמפרטורת הגריל לגובה (550°F).
מניחים גיליון של רדיד אלומיניום בצד אחד של הגריל החם.
מניחים את הקליפות המושכות מעל לסכל, המאפשר הגרעינים החשופים לשבת על סורגי הגריל. (זה נעשה כך הקליפות לא לשרוף לפני התירס יכול char.) לסגור את מכסה הגריל ולאפשר הגרעינים לחרוך במשך כ 5 דקות לכל צד, או עד שהם הופכים חום כהה וזהוב מכל הצדדים. בשלב זה, מוסיפים את הבצל הירוק לגריל ופחם מכל הצדדים, על 8 דקות בסך הכל.
הסר את התירס ואת הבצל הירוק מן הגריל ולהניח בצד.
שים את הקינואה, מים, ו 1 כפית מלח בסיר. מביאים לרתיחה, כיסוי, ותחתון לרתיחה. לבשל במשך 15 דקות. לחשוף ולבדוק אם קינואה מוכנה על ידי הטיית המחבת לצד כדי לוודא שכל המים נספג. אם לא, להמשיך לבשל עוד כמה דקות.
להעביר את קינואה מבושל לקערה גדולה ולאפשר להתקרר בטמפרטורת החדר.
חותכים את גרעיני התירס את הקורים, פורסים את הבצל הירוק בגריל, ומוסיפים את שניהם לקינואה. לזרוק עגבניות וכוסברה ולערבב היטב.
טפטוף מיץ ליים ושמן זית על הסלט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. זרוק טוב לפני ההגשה.