קושיבינוני
מוכן ב30 דק.
מנות8
ציון בריאות50
מגזין

לבשל את הספר: תירס בגריל וסלט קינואה

לבשל את הספר: תירס בגריל וסלט קינואה
לבשל את הספר: תירס בגריל וסלט קינואה נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. מנה אחת מכילה 244 קלוריות, 8 גרם של חלבון ו7 גרם של שומן. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. זה יהיה להיט בחג היום העצמאות שלך. גשו לסופר וקנו פלפל, עגבניות שזיפים, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו לבשל את הספר: תירס בגריל על קלח, לבשל את הספר: סלט תירס פיקנטי, ו מבשלים את הספר: בשר סרטנים, תירס וסלט כמון בחניתות אנדיב (מתכונים דומים).

הוראות

1
מניחים את התירס בסיר גדול, או מיכל אחר גדול מספיק כדי להחזיק את כל האוזניים, ולמלא אותו במים. אם אין לך מיכל גדול מספיק, השתמש בכיור המטבח שלך. אפשר את התירס להשרות במשך 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
תירסתירס
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
2
הסר מן המים, לנער, וללחוץ בחוזקה את הקליפות נגד גרעינים של תירס כדי להיפטר כל עודף מים. 
מרכיבים שתצטרך
סוכר אדום גססוכר אדום גס
מיםמים
תירסתירס
1
מחממים את הגריל לגובה (550°F) וסוגרים את המכסה. המתן לפחות 15 דקות לפני הורדת החום בינוני גבוה (450°F)ולהמשיך.
ציוד שתשתמש בו
גרילגריל
2
מניחים את התירס על מתלה הגריל, לסגור את המכסה, וגריל במשך 5 דקות. הפוך את התירס וגריל עוד 5 דקות עם המכסה סגור.
מרכיבים שתצטרך
תירסתירס
ציוד שתשתמש בו
גרילגריל
3
הסר מן הגריל ולתת מנוחה במשך 5 דקות יותר. 
ציוד שתשתמש בו
גרילגריל
4
משוך לאחור את הקליפות ומשרטט את התירס: קח את האוזניים הגריל של תירס ולמשוך בחזרה את הקליפות, חשיפת הגרעינים. אל תסיר את הקליפות. אם אפשר, לקשור את הקליפות בחזרה.
מרכיבים שתצטרך
תירס על קלחתירס על קלח
תירסתירס
5
הגדל את טמפרטורת הגריל לגובה (550°F).
ציוד שתשתמש בו
גרילגריל
6
מניחים גיליון של רדיד אלומיניום בצד אחד של הגריל החם.
ציוד שתשתמש בו
רדיד אלומיניוםרדיד אלומיניום
גרילגריל
7
מניחים את הקליפות המושכות מעל לסכל, המאפשר הגרעינים החשופים לשבת על סורגי הגריל. (זה נעשה כך הקליפות לא לשרוף לפני התירס יכול char.) לסגור את מכסה הגריל ולאפשר הגרעינים לחרוך במשך כ 5 דקות לכל צד, או עד שהם הופכים חום כהה וזהוב מכל הצדדים. בשלב זה, מוסיפים את הבצל הירוק לגריל ופחם מכל הצדדים, על 8 דקות בסך הכל.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוקבצל ירוק
תירסתירס
ציוד שתשתמש בו
גרילגריל
רדיד אלומיניוםרדיד אלומיניום
8
הסר את התירס ואת הבצל הירוק מן הגריל ולהניח בצד. 
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוקבצל ירוק
תירסתירס
ציוד שתשתמש בו
גרילגריל
1
שים את הקינואה, מים, ו 1 כפית מלח בסיר. מביאים לרתיחה, כיסוי, ותחתון לרתיחה. לבשל במשך 15 דקות. לחשוף ולבדוק אם קינואה מוכנה על ידי הטיית המחבת לצד כדי לוודא שכל המים נספג. אם לא, להמשיך לבשל עוד כמה דקות.
מרכיבים שתצטרך
קינואהקינואה
מיםמים
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
מחבתמחבת
2
להעביר את קינואה מבושל לקערה גדולה ולאפשר להתקרר בטמפרטורת החדר. 
מרכיבים שתצטרך
קינואה מבושלתקינואה מבושלת
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
1
חותכים את גרעיני התירס את הקורים, פורסים את הבצל הירוק בגריל, ומוסיפים את שניהם לקינואה. לזרוק עגבניות וכוסברה ולערבב היטב.
מרכיבים שתצטרך
גרעינים תירסגרעינים תירס
בצל ירוקבצל ירוק
עלי וגבעולי כוסברהעלי וגבעולי כוסברה
עגבנייהעגבנייה
קינואהקינואה
2
טפטוף מיץ ליים ושמן זית על הסלט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. זרוק טוב לפני ההגשה. 
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
מיץ לייםמיץ ליים
שמן זיתשמן זית