לופה מאודה עם שום ושמן פלפל צ'ילי
אם יש לך צ'ילי עין ציפור, סוכר, מלאי בשר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. נסו בס מפוספס פראי מאודה עם פלפל צהוב Romesco, פלפל אדום-תבלין שחור ופטרוזיליה-שמן שום, במיה מאודה עם שום ופלפל, ו ליים קארי מאודה בקלה & צ'ילי שום צ' יפס בטטה אפוי (מתכונים דומים).
הוראות
עם סכין חדה, לקלף רק את הרכסים על הלופה, משאיר רצועות של עור ירוק. אם הלופה מבוגרת מהגיל האידיאלי שלה והעור נראה קשה, לקלף את כל העור.
חותכים את luffa במחצית לאורכו.
חותכים באלכסון לפרוסות 1/2 אינץ'.
בסיר קטן להביא את המרק לרתיחה על חום גבוה. מבשלים 2 עד 3 דקות או עד המרק מצטמצם 3 כפות.
מניחים את פרוסות luffa בקערה רדודה 9 אינץ'.
מפזרים את הלופה בשמן שומשום, מלח, סוכר ופלפל. מערבבים היטב את המרק המופחת.
מניחים את הצלחת בתוך ספינת קיטור או ווק וקיטור על חום גבוה עד הלופה הוא בקושי רך חודר בקלות עם קצה הסכין, 5 עד 8 דקות.
לחמם ווק או מחבת לטחון מעל חום גבוה בינוני.
מוסיף את השום וצ ' ילי, ערבוב רק עד השום הופך חום בהיר.
לטפטף את השום החם ושמן צ ' ילי על הלופה המבושלת.