לחם אגוזים חמוציות II
גשו לסופר וקנו אבקת אפייה, סוכר, חמוציות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו 20 דקות. . המתכון הזה מתאים לצמחוניים. עם כפית ציון של 27% המנה הזאת לא כל כך סופר. מתכונים דומים: לחם מחיטה מלאה - לחם חמוציות, לחם צימוקים בסיסי או לחם חמוציות, ו ברים כוח תאריך ואגוזים.
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). שמן וקמח מחבת כיכר.
בקערה גדולה, לשלב קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, וסוכר.
בכוס מדידה אחת (או גדולה יותר) משלבת מיץ וגלידת התפוז, החמאה ומספיק מים רותחים כדי להגיע 3/4 כוס. מערבבים לתוך תערובת קמח. מקפלים בביצה, אגוזי מלך וחמוציות.
יוצקים הבלילה למחבת מוכנה.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 1 שעה, או עד שקיסם מוכנס לתוך מרכז כיכר יוצא נקי. כיכר מגניב במחבת במשך 5 דקות לפני הסרת מתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
כדי להפוך את הדובדבן לשלב סוכר, חמאה, מיץ תפוזים וחלב; להוסיף יותר חלב במידת הצורך, כך הדובדבן הוא דק מעט נוזלי.
טפטוף על לחם; לאפשר הדובדבן להגדיר לפני חיתוך.