לחם שיפון עם מולסה וקראווי
מתאים ל-8 מנות. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון טבעוני זה יש 198 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 3g של שומן למנה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 14 שעות. 55 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו קמח לחם, שמן זית, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו לחם מכונת תפוחי אדמה-לחם קימל (מתכונים דומים).
הוראות
שים את קמח שיפון, מים, ו 1/4 כפית שמרים בקערה של מערבל לעמוד שלך. מערבבים לשלב, לכסות עם ניילון לעטוף, ולתת לו לשבת במשך 8 עד 12 שעות בטמפרטורת החדר.
למחרת, מוסיפים את שאר השמרים, את קמח הלחם, מלח, דבשה. ללוש עם וו הלחם עד הבצק הוא חלק וגמיש. זה צריך להיות דביק, אבל לא דביק או דביק. אם הבצק עדיין דביק מאוד, להוסיף עוד קמח לחם, לפי הצורך.
מוסיפים את שמן הזית ואת זרעי קימל, ולשים עד ששניהם משולבים ומופצים היטב.
טופס את הבצק לתוך כדור, לטפטף עם כמות קטנה של שמן זית, ולהחזיר אותו לקערה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד להכפיל את גודלו, כשעה.
פרחו את משטח העבודה והניחו את מתלה התנור במרכז התנור. מחממים התנור ל 177°.
מניחים גיליון קלף על תבנית אפייה, או מפזרים קמח תירס.
מוציאים את הבצק, ולשים אותו בקצרה. צור אותו לצורה סגלגלה ארוכה, לאטום את התפר בתחתית, ומניח אותו על תבנית אפייה מוכן שלך.
מפזרים את הבצק בקמח אורז (רצוי) או קמח חיטה. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד עד לגודל מוכפל, כ-40 דקות.
כאשר הבצק עלה, לחשוף אותו, לחתוך אותו מספר פעמים באלכסון, ואופים ב 177°, עד להשחמה יפה, על 35 דקות.
תן ללחם להתקרר לחלוטין על מדף לפני חיתוך.