לינגוויני עם סרדינים, שומר ועגבניות
אם יש לך פירורי לחם, סרדינים, עגבניות, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. כדי להשתמש בשמן זית כתית נוספת אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,אפרסק פריך: פריך בריא לארוחת בוקר כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. עם כפית ציון של 99% המנה הזו יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: שומר-עגבניות לינגוויני, פסטה עם שומר, סרדינים וצנוברים, ו סרדינים במרינדה עם שומר, צימוקים וצנוברים.
הוראות
מביאים סיר גדול מאוד של מים מלוחים בכבדות לרתיחה.
פתח את פח סרדין ולנקז כף או כך של השמן למחבת רחבה (כמות השמן בדיל ישתנה על ידי המותג, ולכן להוסיף שמן זית כתית נוספת במידת הצורך כדי לפצות כף). לחמם את השמן על חום בינוני-נמוך ולהוסיף את השום, בישול עד ריחני.
חתוך את השומר ופרוס את הנורה דק מאוד (מנדולינה עובד נהדר כאן).
מוסיפים למחבת עם קמצוץ מלח, מעלים את החום למדיום ומבשלים עד שהשומר רך ומתחיל לקרמל.
מוסיפים את פתיתי צ ' ילה ולתת להם לרחוש לרגע, רק עד ריחני, ואז להוסיף את העגבניות עם המיץ שלהם. מבשלים עד הנוזל מצטמצם, ולאחר מכן להוסיף את ורמוט ולתת כי להפחית מעט.
מוסיפים את הסרדינים למחבת עם תערובת עגבניות ושומר, נשברים מעט אבל משאירים כמה גושים. לגוון את הלימון ולשלב כף או כך של גרידה עם פירורי לחם קלויים, ולאחר מכן להפריש. מיץ הלימון ולהוסיף את המיץ למחבת. לטעום ולהתאים מלח במידת צורך.
מוסיף את הלינגוויני למים המלוחים הרותחים, מבשל אותו עד שהוא רק קצר של אל דנטה. באמצעות מלקחיים, מעבירים את הלינגוויני לרוטב כדי לסיים את הבישול, מוסיפים מעט ממי הפסטה העמילתיים ומשליכים בעדינות לשלב. (אתה רוצה להשאיר את זה קצת רטוב, כמו פירורי הלחם יהיה לספוג את הרוטב ולייבש את הפסטה החוצה קצת ברגע שהוספת אותם.)
מעבירים את הפסטה והרוטב לקערת הגשה גדולה מחוממת( או קערות פסטה בודדות), מוסיפים רסס של שמן זית, מפזרים על תערובת פירורי לחם קלויים - לימון גרידה, ומקשטים עם בריכות שומר קטנות שנבחרו ואת גרידת הלימון הנותרת.