לפתן אגסים וזעפרן
זה עובד הכי טוב כמו רוטב, והוא נעשה על 25 דקות. גשו לסופר וקנו שן שום שמנמנה, שאלוט, שמן זית, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. מתכונים דומים: זעפרן שזיף Compote, עוגות זעפרן עם לימון-תאנה Compote, ו קומפוט אגס.
הוראות
למעלה וזנב האגסים, ואז לקלף. רבע וחותכים את הליבות, ואז קוצצים לחתיכות קטנות.
במחבת בינונית, לטגן את שאלוט, זנגביל ושום בשמן במשך כ 3 דקות, ואז למחוץ את הזעפרן ומבשלים 1 דקות. עצה בסוכר ומבשלים על חום בינוני עד שהוא מתחיל caramelise קלות (לתת למחבת לנער טוב ומערבבים אם הוא מתחיל clump). Deglaze על ידי ערבוב בחומץ ומבשלים דקות עד נספג.
מערבבים כ 100 מ " ל מים קרים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האגסים ואת הפירות היבשים עם קצת תיבול ומערבבים בעדינות. מבשלים על חום בינוני במשך 3-5 דקות עד רך (אורך הבישול יהיה תלוי בשלות של האגסים).
הסר וקריר. ישמור במקרר במשך 3 ימים.