לשמר שזיף
שזיף לשמר עשוי להיות רק תוספת אתה מחפש. והוא יספק כ 7 מנות. מנה אחת מכילה 741 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 12 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו שזיפים, מיץ לימון, אגוזים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. נסו תאנים לשמר, לשמר תות, ו לשמר מלון (מתכונים דומים).
הוראות
אם אתה הולך לשמר את לשמר, להכין את הצנצנות ואת העפעפיים: מניחים שישה צנצנות חצי ליטר על מדף בסיר גדול.
מוסיפים מספיק מים כדי לכסות את הצנצנות, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. מרתיחים במשך 10 דקות, ולאחר מכן לכבות את החום ולאפשר לצנצנות לנוח במים החמים. בינתיים, לשים להקות ועפעפיים בסיר קטן לכסות עם מים.
חום מעל חום בינוני עד שהמים רותחים, ואז להסיר את המחבת מהחום ולאפשר את הלהקות ואת העפעפיים לנוח במים חמים עד מוכן לשימוש.
להעביר אותם למעבד מזון ודופק כמה פעמים עד שהם קצוצים גס.
מעבירים את השזיפים הקצוצים לסיר גדול עם תחתית כבדה.
מוסיפים את הסוכר, גרידת תפוזים ומיץ, גרידת לימון ומיץ, צימוקים, ומקל קינמון. קליפ מדחום ממתקים לצד הסיר. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד התערובת מתעבה ומגיע לשלב הג ' ל (220°F), כ 45 דקות. מערבבים באגוזים.
מצקת את לשמר חם לתוך צנצנות מעוקרים חם, עוזב 1/4 אינץ ' headspace. נגב את הקצוות של צנצנות, לכסות עם מכסים, ואת הרצועות בורג על עד בקושי חזק.
מניחים צנצנות על מתלה בסיר ומכסים לחלוטין עם מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להרתיח במשך 10 דקות. כבה חום, לחשוף סיר, ולאפשר צנצנות לנוח במים במשך חמש דקות.
הסר צנצנות מן הסיר ולאפשר להם לנוח ללא הפרעה על השיש במשך שש שעות או לילה.