קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות14
ציון בריאות41
מגזין

מוסקה כבש וחציל

מוסקה כבש וחציל
מתכון טלה וחצילים מוסקאן מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט מצוין חלב חינם ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. מנה אחת מכילה עד 9 גר' של חלבון, 10 גרם של שומן, וסך הכל 188 קלוריות. והוא יספק כ 14 מנות. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, אם יש לכם עגבניות שזיף, יין, טחון כלמשטח, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו מוסקה חצילים, מוסקה חצילים בגריל, ו מוסקה כבש (מתכונים דומים).

הוראות

1
פיל, מלח, ולשטוף את החצילים אם תרצה בכך (ראה הערה "הכנת חצילים לבישול" להלן).
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
מלח, לציפוי זכוכיתמלח, לציפוי זכוכית
2
מניחים תפוחי אדמה בסיר ומוסיפים מספיק מים כדי לכסות אותם. מעל חום בינוני גבוה להביא אותם לרתיחה ומרתיחים קלות במשך 5 דקות. מגניב, לחתוך לפרוסות 1/8 אינץ', ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
3
מחממים כ 1 כף שמן זית במחבת מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
מוסיפים את החצילים לשמן החם כמה פרוסות בכל פעם ומטגנים את פרוסות החצילים, פונים לפי הצורך, עד רך וצבע קל, 2 עד 3 דקות בכל צד.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
5
להעביר מתלה לנקז בזמן שאתה לטגן את החצילים הנותרים, הוספת שמן יותר למחבת לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
1
חום 1 כף שמן זית במחבת.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים את הבצל ומבשלים על אש בינונית גבוהה, ערבוב לעתים קרובות, עד מכרז, 10 עד 12 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
3
מוסיפים את הבשר ואת לבשל על אש בינונית, ערבוב לעתים קרובות, עד הבשר מאבד את המראה הגולמי שלה, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
4
מוסיפים את העגבניות, השום, ציפורן, קינמון, עלה דפנה, allspice, מלח, פלפל, ועל 1/2 כוס מים. מבשלים עד עבה ומלא טעם, על 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים
גב שומן חזירגב שומן חזיר
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
מלח, לציפוי זכוכיתמלח, לציפוי זכוכית
5
מוסיפים את רסק העגבניות והיין האדום וממשיכים להתבשל עד שהיין יפתח ניחוח מתוק, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
6
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
7
כדי להרכיב את מוסקה: לפזר את פירורי הלחם בתבנית אפייה עמוקה, מלבנית.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
8
מניחים שכבה של חצי פרוסות החצילים על פירורי הלחם.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
9
מוסיפים את רוטב הבשר ומפיצים אותו לשכבה זוגית.
מרכיבים שתצטרך
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
10
מניחים שכבה אפילו של תפוחי אדמה פרוסים על הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
11
מוסיפים את החצילים הנותרים בשכבה זוגית על רוטב הבשר.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
12
יוצקים את רוטב הגבינה על החצילים.
מרכיבים שתצטרך
רוטב גבינהרוטב גבינה
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
13
אופים, חשוף, עד רוטב הגבינה הוא עבה וזהוב חום ואת החצילים הוא רך מאוד, על 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב גבינהרוטב גבינה
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
14
תן מנוחה מוסקה במשך כ 20 דקות לפני חיתוך והגשה.
1
מתכונים רבים להורות לך מלח חצילים לפני שאתה מבשל אותו. יש אומרים שהצעד הזה הוא הכרחי כי הוא מושך החוצה כל מרירות בחציל.אנחנו חושבים שזה רעיון טוב, אפילו אם החציל לא גדול או מריר. Drawingout חלק מהלחות בחציל מתמוטט הירקות קצת, כך שהוא לא מתנהג כמו הרבה כמו ספוג לשמן כאשר אתה מטגן אותו.לקלף את החצילים אם אתה רוצה ולפרוס את החצילים לדרישחצילות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
מלח, לציפוי זכוכיתמלח, לציפוי זכוכית
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
2
מניחים את הפרוסות במסננת ומכניסים את המסננת לגדולה.
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
3
מפזרים את הפרוסות בנדיבות עם מלח כשר ולתת להם לנוח עדהמלח מתחיל לצייר לחות על פני השטח, כ 20 דקות. יש לשטוף את החצילים ביסודיות, לתת לנקז, כתם יבש.
מרכיבים שתצטרך
מלח, לציפוי זכוכיתמלח, לציפוי זכוכית
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
4
Reprinted with permission from One Dashes by The Culinary Institute of America ©2006 Lebhar-Friedman Books