מוסקה כבש וחציל
מתכון טלה וחצילים מוסקאן מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט מצוין חלב חינם ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. מנה אחת מכילה עד 9 גר' של חלבון, 10 גרם של שומן, וסך הכל 188 קלוריות. והוא יספק כ 14 מנות. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, אם יש לכם עגבניות שזיף, יין, טחון כלמשטח, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו מוסקה חצילים, מוסקה חצילים בגריל, ו מוסקה כבש (מתכונים דומים).
הוראות
פיל, מלח, ולשטוף את החצילים אם תרצה בכך (ראה הערה "הכנת חצילים לבישול" להלן).
מניחים תפוחי אדמה בסיר ומוסיפים מספיק מים כדי לכסות אותם. מעל חום בינוני גבוה להביא אותם לרתיחה ומרתיחים קלות במשך 5 דקות. מגניב, לחתוך לפרוסות 1/8 אינץ', ולהניח בצד.
מחממים כ 1 כף שמן זית במחבת מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מנצנץ.
מוסיפים את החצילים לשמן החם כמה פרוסות בכל פעם ומטגנים את פרוסות החצילים, פונים לפי הצורך, עד רך וצבע קל, 2 עד 3 דקות בכל צד.
להעביר מתלה לנקז בזמן שאתה לטגן את החצילים הנותרים, הוספת שמן יותר למחבת לפי הצורך.
מוסיפים את הבצל ומבשלים על אש בינונית גבוהה, ערבוב לעתים קרובות, עד מכרז, 10 עד 12 דקות.
מוסיפים את הבשר ואת לבשל על אש בינונית, ערבוב לעתים קרובות, עד הבשר מאבד את המראה הגולמי שלה, על 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, השום, ציפורן, קינמון, עלה דפנה, allspice, מלח, פלפל, ועל 1/2 כוס מים. מבשלים עד עבה ומלא טעם, על 30 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות והיין האדום וממשיכים להתבשל עד שהיין יפתח ניחוח מתוק, כ-10 דקות.
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
כדי להרכיב את מוסקה: לפזר את פירורי הלחם בתבנית אפייה עמוקה, מלבנית.
מניחים שכבה של חצי פרוסות החצילים על פירורי הלחם.
מוסיפים את רוטב הבשר ומפיצים אותו לשכבה זוגית.
מניחים שכבה אפילו של תפוחי אדמה פרוסים על הרוטב.
מוסיפים את החצילים הנותרים בשכבה זוגית על רוטב הבשר.
יוצקים את רוטב הגבינה על החצילים.
אופים, חשוף, עד רוטב הגבינה הוא עבה וזהוב חום ואת החצילים הוא רך מאוד, על 45 דקות.
תן מנוחה מוסקה במשך כ 20 דקות לפני חיתוך והגשה.
מתכונים רבים להורות לך מלח חצילים לפני שאתה מבשל אותו. יש אומרים שהצעד הזה הוא הכרחי כי הוא מושך החוצה כל מרירות בחציל.אנחנו חושבים שזה רעיון טוב, אפילו אם החציל לא גדול או מריר. Drawingout חלק מהלחות בחציל מתמוטט הירקות קצת, כך שהוא לא מתנהג כמו הרבה כמו ספוג לשמן כאשר אתה מטגן אותו.לקלף את החצילים אם אתה רוצה ולפרוס את החצילים לדרישחצילות.
מניחים את הפרוסות במסננת ומכניסים את המסננת לגדולה.
מפזרים את הפרוסות בנדיבות עם מלח כשר ולתת להם לנוח עדהמלח מתחיל לצייר לחות על פני השטח, כ 20 דקות. יש לשטוף את החצילים ביסודיות, לתת לנקז, כתם יבש.
Reprinted with permission from One Dashes by The Culinary Institute of America ©2006 Lebhar-Friedman Books