מחית בטטה עם מייפל
מחית בטטה עם מייפל היא ללא גלוטן, ראשוני וצמחוני מנה צדדית. מנה זו מכילה כ 5 גר' של חלבון, 13 גרם של שומן, וסך הכל 390 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם בטטות, מלח כשר, שמנת וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו מחית בטטה עם מייפל, מחית בטטה מייפל עם בצל מקורמל, ו מחית בטטה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 375 F. פירס את תפוחי האדמה המתוקים מספר פעמים עם מזלג ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר כסף.
אופים עד מרכך, 1 עד 1 1/2 שעות, בהתאם לגודל; תן מגניב. פורסים כל בטטה בחצי אורך. לגרוף את הבשר לסיר ולהשליך את העורות.
מוסיפים את סירופ המייפל (לפי הטעם), חמאה ושמנת חמוצה. באמצעות כף עץ או מחית תפוחי אדמה, לערבב עד חלקה. מתבלים במלח ובאגוז מוסקט.
מניחים מעל חום בינוני, ערבוב מדי פעם, עד התחמם, כ 5 דקות.הפוך קדימה: להרכיב את מחית יום לפני (אבל לא לחמם אותו). אפשר 5 דקות נוספות להתחממות.