מטבל ירקות קלוי עם צ'יפס פיתה אפוי
מטבל ירקות קלוי עם צ'יפס פיתה אפוי עשוי להיות רק מתאבן אתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? זה מתכון ללא גלוטן יש 39 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 2g של שומן למנה. והוא יספק כ 7 מנות. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו את הפלפל, דלעת קיץ, גבינת פרמזן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור אוהדי סופרבול אמריקאי. נסו מטבל חציל קלוי עם צ'יפס פיתה מתובל, כריך פיתה ירקות צלוי, ו פיתת ירקות צלויה עם רוטב פטה שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
Heat oven to 191°. Split each pita bread around edge with knife to make 2 rounds. Lightly brush oil over pita rounds.
Sprinkle with basil and cheese.
Cut each round into 8 wedges.
Place in single layer in 2 ungreased 15x10x1-inch pans or on cookie sheets.
Bake uncovered 6 to 8 minutes or until light brown and crisp. Cool slightly (crisps will continue to crisp as they cool).
Serve warm or cool. (Pita crisps can be stored tightly covered up to 3 weeks at room temperature.)
Increase oven temperature to 204°.
Spread zucchini, yellow squash, bell pepper, onion and garlic in ungreased 15x10x1-inch pan. Spray vegetables with cooking spray.
Sprinkle with salt and red pepper.
Bake about 30 minutes, turning vegetables once, until tender and lightly browned.
In blender or food processor, place vegetables. Cover and blend on high speed about 1 minute, stopping blender occasionally to scrape sides, until smooth.
Serve dip immediately, or refrigerate at least 2 hours until chilled.