מק אנד צ'יז מפואר
שכחו מלצאת לאכול בחוץ או להזמין טייק אווי בכל פעם שאתם מתחשק לכם אוכל אמריקאי. נסו להכין מק אנד צ'יז מפואר בבית. מתכון זה מספיק ל-12 מנות . לבמנה עיקרית זו יש 904 קלוריות , 32 גרם חלבון ו -44 גרם שומן למנה. 947 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. אם יש לכם בייקון, גורגונזולה, בצל וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון אורך כשעה ו-55 דקות . עם ציון ספוג של 71% , המנה הזו טובה. נסו את מק אנד צ'יז כמעט ללא רגשות אשם , מק אנד צ'יז עם ברביקיו ומק אנד צ'יז עם בייקון שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
מחממים את התנור מראש ל-425 מעלות פרנהייט.
מזלפים שמן זית על הפטריות, ולאחר מכן מפזרים מלח ופלפל. צולים בתנור עד להזהבה עמוקה, 20 עד 25 דקות. מניחים בצד. נסו לא לאכול אותן לפני שהמקרוני מוכן. מנמיכים את האש ל-175 מעלות צלזיוס.
לאחר מכן, טגנו את פרוסות הבייקון העבות עד שהן לעיסות, אך עדיין לא פריכות. קצצו את הבייקון לחתיכות קטנות. הניחו בצד. נסו לא לאכול אותן לפני שהמקרוני מוכן.
במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה, מטגנים את הבצלים בכף אחת של חמאה, תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה, כ-15 דקות. מניחים בצד. נסו לא... אה, לא משנה.
מבשלים את המקרוני עד שהוא כמעט לא מבושל. מניחים בצד.
להכנת הרוטב, ממיסים את 4 כפות החמאה הנותרות בסיר גדול על אש בינונית.
מפזרים פנימה את הקמח, תוך כדי ערבוב עד לאיחוד.
תנו לרוטב להתבשל כדקה, תוך כדי ערבוב מתמיד. לאחר מכן, שפכו את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד. בשלו את הרוטב הלבן עד לקבלת רוטב סמיך ומבעבע, 3 עד 5 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את חצי-חצי הרוטב, כפית מלח וחצי כפית פלפל.
יוצקים מעט מהרוטב הלבן החם לתוך הביצים הטרופות כדי להרגיע אותן, תוך ערבוב בעזרת מזלג כדי לשלב את התערובת מבלי לבשל את הביצים.
יוצקים את הביצים המבושלות לתוך הרוטב הלבן, תוך ערבוב מתמיד תוך כדי הוספתן.
מוסיפים את גבינת הפונטינה, הגרוייר, הפרמזן וגבינת העיזים. מערבבים עד שכל הגבינה נמסה.
מוסיפים את המקרוני המבושל ומערבבים עד לציפוי. ניתן להוסיף מעט חלב או מים חמים במידת הצורך לדילול.
משחים תבנית אפייה בגודל 23 על 33 ס"מ.
הניחו חצי מהבצלים, חצי מהמקרוני, חצי מהפטריות, חצי מהגורגונזולה וחצי מהבייקון. חזרו על השכבות, ומסיימים עם הבייקון.
אופים עד שהבצק מבעבע וחם, 20 עד 25 דקות.
זה החומר שממנו עשויים חלומות - וידיות אהבה.