מרנג שנטילי עם פירות יער קלויים
זה עובד הכי טוב בתור תוספת, והוא נעשה תוך כ -6 שעות ו-30 דקות . עם ציון של 24% , המנה הזו גרועה למדי. נסו מרנגים שנטילי , פירות יער בשלים טריים עם קרם שנטילי , ומרנגי קקאו עם פירות יער (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל-200 מעלות F. מרפדים 2 ניירות אפייה בנייר אפייה. בעזרת כוס קטנה ועיפרון, צייר 4 (3 1/2 אינץ') עיגולים על כל פיסת נייר. הופכים את הנייר עם הפנים כלפי מטה על ניירות האפייה.
בקערה של מערבל חשמלי מצויד במצורף המקצף, מקציפים את החלבונים, קרם הטרטר והמלח במהירות גבוהה עד לקבלת קצף.
מוסיפים 2/3 כוס סוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהחלבונים יוצרים פסגות נוקשות מאוד.
מקציפים פנימה את הווניל. מקפלים בזהירות את 1/3 כוס הסוכר הנותר לתוך המרנג. עם קצה מאפה גדול בצורת כוכב, מניחים דיסקית מרנג בתוך כל עיגול. מעבירים שכבה נוספת מסביב לקצה כדי ליצור את דפנות הקליפות.
אופים במשך שעתיים, או עד שהמרנגים יבשים ופריכים אך לא שחומים. מכבים את האש ומניחים למרנגים לתנור למשך 4 שעות או לילה.
להגשה מניחים כל מרנג על צלחת נפרדת ומעל את הקליפה פירות יער.
מחממים את התנור ל-450 מעלות F.
מניחים את התותים, הפטל, האוכמניות והאוכמניות על תבנית ומערבבים עם הסוכר וזרעי הוניל. צולים בתנור במשך 20 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.