מרק ארטישוק לימון
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 15 דקות. . עם כפית ציון של 33% המנה הזאת לא משהו. נסו מרק ארטישוק ירושלמי של אקליפטוס עם לימון וזעפרן, בישול איטי לימון מרק ארטישוק עוף, ו מרק ארטישוק עם סלמי פריך ולימון-פטרוזיליה קינואה (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל, סלרי, גזר ושום; מבשלים עד הבצל והשום שקופים. מערבבים במרק העוף, לבבות ארטישוק, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות.
העברת תערובת לבלנדר ומחית עד חלקה; להחזיר את התערובת לסיר. לסחוט חצי לימון אחד למחבת.
שים את החצי השני של הלימון בסיר. מביאים לרתיחה. להפחית את החום נמוך ומבשלים עוד 10 דקות.
הסר את חצי הלימון מהמחבת ושופכים במחצית וחצי; מערבבים. המשך להתבשל עד מחומם ביסודיות, כ 10 דקות.