קושימומחה
מוכן ב4 שעות, 5 דק.
מנות12
ציון בריאות6
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

מרק גזר מעושן

מרק גזר מעושן
הכנת המנה לוקחת כ 4 שעות ו 5 דקות. . וזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו מרק סלמון מעושן, Paprikan מעושן ביסק Rutabaga, ו מרק דלעת עם גבינת גאודה מעושנת (מתכונים דומים).

הוראות

1
מקום שלם, גזר מקולף על מדף למעשנים. עשן 1 1/2 עד 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
גזרגזר
2
מחממים שמן צמחי בסיר מרק 1 1/2 עד 2 גלון על חום בינוני. מערבבים בצל, פלפל חלפיניו ושום, מבשלים עד הבצל התרכך והפך שקוף, על 5 דקות. קוצצים גזר, ומוסיפים בצל יחד עם סלרי; ממשיכים לבשל עוד 5 עד 10 דקות עד הסלרי מתרכך.
מרכיבים שתצטרך
פלפל חלפיניופלפל חלפיניו
שמן צמחישמן צמחי
גזרגזר
סלריסלרי
שוםשום
בצלבצל
מרקמרק
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
3
מערבבים אבקת כורכום וקארי עד מופץ באופן שווה; יוצקים במלאי ירקות. מביאים לרתיחה על חום גבוה, ואז להפחית את החום בינוני נמוך, ומבשלים במשך 1 1/2 שעות, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
מלאי ירקותמלאי ירקות
אבקת קאריאבקת קארי
כורכוםכורכום
4
מסננים את הירקות מתוך המרק ורוטב בבלנדר עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
ירקירק
מרקמרק
ציוד שתשתמש בו
בלנדרבלנדר
5
יוצקים את מחית בחזרה לתוך המרק, ולהמשיך רותח 30 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
מרקמרק
6
מקציפים חמאה למרק עד שנמסה, ואז מערבבים בשמנת, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מסננים מרק דרך מסננת רשת בסדר לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
חמאהחמאה
קרםקרם
מרקמרק
ציוד שתשתמש בו
מסננתמסננת
מקציףמקציף