קושיקשה
מוכן ב35 דק.
מנות4
ציון בריאות4
מטבחיםאסייתי
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק חם וחמוץ (מסעדת בטי פו; הונאן)

מרק חם וחמוץ (מסעדת בטי פו; הונאן)
גשו לסופר וקנו חזיר, אבקת שום, חומץ מזוקק, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. כדי להשתמש במים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,אבטיח-אפרסק ברדweather Condition כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. זה יהיה להיט בחג הסתיו שלך. נסו מרק חם וחמוץ, מסעדה בסגנון שמנת חמוצה ופאי אוכמניות, ו רוטב סיני חמוץ מתוק בסגנון מסעדה (מתכונים דומים).

הוראות

1
לנקות את חבצלות יום מיובש, להשרות אותם במים חמים במשך כ 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
2
חותכים את הקצה הקשה, הקשה של הגבעול ולאחר מכן לחתוך את חבצלות היום במחצית לאורכו.לנקות ולספוג את פטריות אוזן העץ במים חמים במשך כ 20 דקות, ולאחר מכן לחתוך לחתיכות קטנות. כדי לנקות, פשוט לנגב עם מטלית לחה-לא להשרות או לשטוף!מביאים את מרק העוף לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים את החזיר (או חלופה צמחונית-ראה להלן), ברפרוף את פני השטח של כל שומן.לבשל את החזיר במשך 3-4 דקות, עד מרק מגיע לרתיחה שוב.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
שמן צמחי, 1 כפית לכל עטיפהשמן צמחי, 1 כפית לכל עטיפה
3
מוסיפים את הטופו, חתיכות פטריות, יורה במבוק, וחבצלות יום.
מרכיבים שתצטרך
1/3 פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות1/3 פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
4
תן לסיר לחזור לרתיחה, ואז להפחית את החום כדי לשמור על רתיחה נמוכה.
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
5
מוסיפים את רוטב הסויה, תבלינים, חומץ, מלח וסוכר.לטעום את המרק, התאמת החומץ (ייתכן שיהיה עליך לשנות למעלה או למטה על ידי אונקיה) עבור "חמוץ" ומלח לאיזון.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות
1/4 פאונד תפוחי אדמה שעווה, חתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'1/4 פאונד תפוחי אדמה שעווה, חתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
3 צלעות סלרי, חצויות3 צלעות סלרי, חצויות
6
מערבבים את עמילן תירס ומים כדי ליצור משחה עבור עיבוי.
מרכיבים שתצטרך
6 כפות חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת6 כפות חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
7
מוסיף את תערובת עמילן תירס לאט, ערבוב כל הזמן.
מרכיבים שתצטרך
6 כפות חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת6 כפות חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת
8
טפטף את הביצים המוכות לאט תוך ערבוב, כך שאתה מקבל" מיתרים " של ביצה.כבה את החימום.מצגת-מצקת את המרק לתוך קערות, ואז מקשטים עם 1/2 כפית בצל ירוק לקערה טפטוף של שמן שומשום.הערות על מרכיבים & החלפות:.תרמילי שושן יבשים ואוזני עץ (הנקראים גם "אוזני עץ", "פטריה שחורה" או "הו ביי") זמינים ברוב השווקים המזרחיים.עוף stock - - להשתמש תוצרת בית או מגוון משומר דל נתרן. לצמחונים להשתמש במניות עוף צמחוניות או ציר ירקות.בשר חזיר-לחלופה כשרה, להשתמש עוף מגורר או תרנגול הודו; עבור צמחוני אלטרנטיבי, להחליף חזיר עם תערובת של טרי טעים פטריות, למשל, shiitake, צדפות, או portobellos.רוטב סויה-בטי משתמשת ברוטב סויה רגיל - אם משתמשים במגוון "סויה עדין", ייתכן שיהיה עליך להתאים את כמות המלח לפי הטעם.חומץ-החומץ הוא המהות של ההיבט" חמוץ "של מרק זה, וחומץ לבן מזוקק נותן לך את הטעם החזק ביותר; חומץ אורז, חומץ יין, חומץ יין, חומץ תפוחים, וכו', יהיה גם לדלל מדי (לא מספיק חומציות) או להוסיף טעמים זרים.שום-אבקת שום מועדפת במתכון זה, אבל אם אתה בוחר להשתמש ציפורן, להשאיר אותם שלמים, להוסיף אותם רק כדי לטעום את מרק העוף ולהסיר אותם לפני הוספת מרכיבים אחרים.שמן שומשום-מוסיף טעם מנצנץ ומעושן למוצר הסופי. שמן שומשום סיני הוא בדרך כלל מזרעים קלויים; יפנית הוא בדרך כלל untoasted, כך הטעם יהיה שונה בעדינות.
מרכיבים שתצטרך
1/4 פאונד תפוחי אדמה שעווה, חתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'1/4 פאונד תפוחי אדמה שעווה, חתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
מיכל בצל קצוץמיכל בצל קצוץ
(הוציאו כבד וצוואר)(הוציאו כבד וצוואר)
זיתים בשלים או ממולאים בפימיאנטו מגולענים, לא חובהזיתים בשלים או ממולאים בפימיאנטו מגולענים, לא חובה
סיידר תפוחיםסיידר תפוחים
8 כפות שמן זית כתית8 כפות שמן זית כתית
קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
2 עד 3 כפיות מלח ים2 עד 3 כפיות מלח ים
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1 כפית אבקת ג'לטין ללא טעם1 כפית אבקת ג'לטין ללא טעם
שמן לטיגון, רצוי קנולהשמן לטיגון, רצוי קנולה
שמן צמחי, 1 כפית לכל עטיפהשמן צמחי, 1 כפית לכל עטיפה
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
3 צלעות סלרי, חצויות3 צלעות סלרי, חצויות
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
מצקתמצקת

מרכיבים

1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרלירות במבוק, julienned (משומר או טרי)לירות במבוק, julienned (משומר או טרי)1אוראו ממולאים כפוליםפלפל קאיין, קרקעפלפל קאיין, קרקע1בצל צהוב בינוני, קצוץמרק עוף (ראה הערות עבור גרסה צמחונית)מרק עוף (ראה הערות עבור גרסה צמחונית)22 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסאפונה קפואהאפונה קפואה2ביצים, מוכות קלותביצים, מוכות קלות0חתיכות טופי הית' בראבקת שום (ראה הערות)אבקת שום (ראה הערות)22 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסgingerroot, קצוץ דקgingerroot, קצוץ דק1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרפטריות מיובשות (פטריות מיובשות ("אוזני עץ "או"אוזני עץ")1771 לב מפאלדי טרי אם אפשרחזיר, דק julienned (ראה הערות עבור חלופה צמחונית)חזיר, דק julienned (ראה הערות עבור חלופה צמחונית)1אוראו ממולאים כפולים5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות22 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסבצל ירוק, קצוץ דקבצל ירוק, קצוץ דק1אוראו ממולאים כפוליםשמן שומשום (אופציונלי, עשוי זרעי שומשום קלוי מועדף)שמן שומשום (אופציונלי, עשוי זרעי שומשום קלוי מועדף)142חבילות של ג'לו אינסטנט פודינג שוקולד פאדג'רוטב סויה (ראה תגובות)רוטב סויה (ראה תגובות)1חתיכות טופי הית' בררצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון227חבילות של ג'לו אינסטנט פודינג שוקולד פאדג'טופו משרד, julienned (זה בדרך כלל יהיה 1 בלוק או עוגה של טופו)טופו משרד, julienned (זה בדרך כלל יהיה 1 בלוק או עוגה של טופו)1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק52 כפיות גרגירי פלפל טחונים גסחומץ לבן מזוקקחומץ לבן מזוקק1אוראו ממולאים כפוליםפלפל לבן, אדמהפלפל לבן, אדמה1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרניצני שושן יבשים (חבצלות יום)ניצני שושן יבשים (חבצלות יום)

יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג

אסיה ניתן לזווג עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא ראטס מקורי Chenin Blanc. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 14 דולר.
Raats מקורי Chenin Blanc
Raats מקורי Chenin Blanc
Chenin המקורי הוא בעל מבנה ללא שימוש בכל אלון על מנת לשמר את "המקורי" של היין, תוסס פרי fesh אופי. זה ארוז עם טעמים עסיסיים של אננס, תפוח טעים זהוב והדרים, עם רמזים של זנגביל, יערה ופריחה כתומה מינרליות יפה. זה בהיר, מציע טעים מן Chenin מאסטר Bruwer ראטס יריבים מיטב Loire עמק Chenin."באמת נקי לחתוך, עם אפרסק לבן, יערה ורשימות מינרליות כי לנהוג דרך ארוך, מוגדר היטב לסיים. יש גם חומציות פריך גדול קבור כאן."צופה ביין89 נקודות