מרק ירקות חורף קלוי
גשו לסופר וקנו חומץ בלסמי ישן, גזר לבן, שמן זית כתית מעולה, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו-15 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular מרהיב של 84%. מתכונים דומים: מרק ירקות חורף קלוי, קלוי מרק לחם ירקות חורף, ו מרק ירקות שורש קלוי חורף.
הוראות
עם מרגמה ועלי, לטחון יחד רוזמרין ומלח כשר.
יוצקים שמן זית וממשיכים למעוך עד שהשמן מתחיל להפוך לירוק כהה יותר. להפריש במשך כשעה.
מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C). מעיל מחבת צלייה רדודה עם ספריי בישול.
מניחים את הדלעת, לפת, גזר לבן ותפוחי אדמה בקערה גדולה.
יוצקים את תערובת שמן הזית דרך מסננת בסדר רשת לתוך הקערה. לזרוק ירקות עם שמן למעיל.
באופן שווה להפיץ ירקות על המחבת מוכן. צלוי 30 דקות בתנור שחומם מראש, עד להשחמה יפה מבושל דרך. ייתכן שיהיה עליך להסיר כמה חתיכות קטנות מהתנור לפני כל הירקות מבושלים כדי למנוע שריפת אותם.
בעוד הירקות נצלים, ציר עוף מבשלים בסיר גדול מעל חום נמוך בינוני. כאשר הירקות נעשים להוסיף אותם למניות עוף רותח ומבשלים יחד במשך כ 10 דקות.
השתמש בבלנדר טבילה כדי לרענן את המרק בסיר, או מחית בקבוצות בבלנדר או מעבד מזון.
מוסיפים מרק או מים נוספים אם המרק סמיך מדי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים בקערות מחוממות, מעטרים כל מנה על ידי טפטוף רבע כפית חומץ בלסמי ורבע כפית שמן כמהין לבן על המרק.